Ponty70 kérdése:
Szeretném segítséget kérni, hogy utólag lehet e törzskönyvet szerezni? Mert vettem egy rottweiler kutyát és nincs törzskönyve.
Figyelt kérdés
2013. márc. 19. 10:26
21/30 A kérdező kommentje:
Lehet hogy a fikázásod abbamaradna ha élőben meglátnád.De még az is hogy örülnél ha ilyen kutyád lenne.
2013. márc. 19. 11:17
22/30 anonim válasza:
Figyelj, ha nagyon jó, és igéretes a kiskutya, akkor kezdj el vele komolyabban dolgozni. Ahhoz nem kell törzskönyv, ha elviszed I-esig.
23/30 anonim válasza:
Kérdező, ha ennyire meg vagy elégedve a kutyáddal, akkor nem mindegy, hogy vannak-e papírjai vagy nincsenek? Annyira nem értem, hogy mi motiválja az embereket, hogy az ismeretlen eredetű kutyájukat mindenképp fajtatisztának szeretnék tudni! Jobban fogod akkor szeretni, vagy értékesebb lesz vagy mi?
24/30 anonim válasza:
Vannak kiállítások, sőt fajtakiállítások is. Menj el a kutyáddal , és akár a bíróval beszélgetve is kaphatsz magán bírálatot a kutyádról. Serlegeket akarsz gyűjteni? Azt megteheted az MKSZ-nél is, papír nélkül.
25/30 A kérdező kommentje:
Ok.Jó csak szerettem volna mit lehet kihozni belőle.Ennyi,de igazatok van korcs az is marad.De nekem a világ legszebb kutyája.
2013. márc. 19. 11:47
26/30 anonim válasza:
Senki nem mondta, hogy korcs. Nagyon sarkítva szokták itt kijelenteni, ha nincs papír-keverék.Nézd meg az MKSZ ez évi kiállításait. Vidd el a kutyádat. A hobbi kategóriában az a bíró szokott bírálni, aki a törzskönyveseket is bírálja. És a fajtaleírásnak megfelelően is bírálja el a kutyákat.
27/30 anonim válasza:
Röviden,tömören: Ha kaptál örülj neki, ha nem kaptál, akkor meg úgy jártál. Neked nincsen rottweilered, ahogy törzskönyved sincs. Ha kaptál volna hozzá, akkor mondhatnád el, mert a TK igazolja a fajtatisztaságot. Tetszik vagy sem, ez van, ezt kell szeretni.
28/30 anonim válasza:
Gondolom szaporítótól van, így törzskönyvet már nem is tudsz neki "szerezni". Persze fű alatt mindent meg lehet oldani, hiszen ez a kiskapuk országa...
Egyébként meg nem kellene hozzájárulni a fajta silányodásához!
29/30 anonim válasza:
18-as:
Köszi a tipped, de igazából nem látnám értelmét a törzskönyvnek. :) Úgy sem vinném kiállításra, kapásból azért, mert nem tetszik, ahogy le vannak ott nyírva a snacik. Az enyémnek én nyírom a szőrét és mindenki szerint tök cuki. :D
Max poénból lenne jó, hogy mondjuk az állna benne névnek: Őcukisága Bogyóbaba. :D:D:D:D
30/30 anonim válasza:
Hát szerintem a Snauzer egy örző-védő fajta, ne legyen már cuki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!