Hogyan vedekezzek a kutyam ellen?
Van egy 2 honapos kutyam, es azt szeretnem tudni h mit tegyek azert h ne harapdaljon mar. Nem birok tolle lepni, egyfolytaban a labamon van es harapja,neha eleg durvan,mar egy csomo kek foltom van.
Es az az erdekes h csak engem, senki mast a csaladbol nem terorizal csak az en labamat szereti harapni.Mi lehet az oka?es mit tehetnek ellene?
azt írtam volna,hogy azért mert kölyök..de ha csak téged..hmm..az is lehet az oka,hogy téged jobban szeret..mert gondolom sokat foglalkozol vele...foglald le valamivel,és addig se harapdál =)...rongyot is elé lógathatsz,és talán "ráharap" :D..
egy idő múlva úgy is leszokik róla :)
Játszani szeretne veled :-) ő még nagyon kicsi és butácska, légy vele türelmes.
Ülj le a földre, kezdj el vele játszani és ha megharap sikits egy picit, mint ahogy ő sír fel, ha fáj valami. Ezzel jelzed felé, hogy neked is fáj . Ha valamire ráharap és nem engedi el, pl. a nadrágod szárát tépi, akkor szólj rá erélyesen, hogy "ereszd!" Ha megteszi, jutalmazd finom falatokkal, dicsérettel, de soha ne verd meg. Pozitív megerősítéssel sokkal többre mész, mint ha bántanád. Nagyon sokat kell gyakorolni, ne add fel, és legyél vele mindig nagyon következetes. Amit nem szabad azt soha ne engedd meg
koszonom a valaszokat!
Bar az kicsit meglepett h azert harapdal mert engem jobban szeret :)
Sikitani meg nem probaltam de mar raszoltam parszol eroteljesebben h "nem szabad", de ilyenkor meg elkezdett ugatni engem.Amugy nincs vele baj, ugyes kutya,nagyon ertelmes,visszahozza a labdat, leul ha mondom neki stb., ezrt nem ertem h azt miert nem erti h nem szabad harapni!!!???
Majd jajgatok ha legkozelebb a labamon lesz :)
koszi!!
es magatol leszokott a harapdalasrol,vagy te is sikitoztal?
Amugy az en "kis teroristam" nemet vizsla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!