Van egy 3éves palotapincsim. Kb. 1évet CSAK kint élt és láss csodát nem fagyott meg. Néhányan kicsit túl reagálják a dolgot, a kutya sem idióta, hogy befekszik a hóba megfagyni.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy kintre való de amit néhány ember leművel az kicsit sok már.
Kérdező: nem ajànlom, hogy kint tartsátok, azért engedjétek be a házba ne csak kint legyen szegèny.
Az enyém utál bent lenni alig várja hogy kimehessen.
Mivel tényleg társasági kutyák, kell neki a gazdi közelsége a kinti-benti tartás lenne a legideálisabb, mert azért mégis csak kutya ezt sosem szabad elfelejteni.:)
Szia! Nagymamámnak nemrég pusztult el a 17éves palotapincsije. Alapvetően kinti kutya volt, de bármikor bemehetett, amikor akart. Odakint volt neki hőszigetelt háza,kibélelve. Telente maximum 2-3szor fordult elő, hogy délután,este felé bekérezkedett, és bent töltötte az éjszakát. Már csak a korából ítélve is arra a következtetésre jutottam, hogy jól elvolt kint a kutya :)
Viszont valóban rövidek a lábai, és kis turcsi orra van, szóval ha fázik, mindenképpen kell neki meleget biztosítani. Elvégre 'Palota' pincsi :)
Nálunk, a faluban 2 éve télen összesen 9 kutya fagyott meg, már amiről tudok. Mind társasági kutya volt és mindet kint tartották! Idén nem tudom, hány pusztult el. Amerre szoktunk sétálni, egy háznál egy kis bichon keverék volt már több, mint egy éve úgy másfél méteres láncra kikötve az udvaron. Beszéltem már a kedves tulajjal, ő azt mondta, hogy a kutyát örökölték és nem tudott neki gazdát keresni, menhely nem fogadta be. Már úgy 2 hete nem láttam a kutyát, véletlenül pont a legnagyobb fagyok után. Úgyhogy ne érveljen senki azzal, hogy társasági kutya jó kintre, meg nem fagy meg! Lehet, hogy az illetőnek épp szerencséje volt, hogy náluk nem olyan időjárást kellett elviselnie szerencsétlen állatnak, de társasági kutyát kint tartani a legnagyobb felelőtlenség és emberi ostobaság!
Arról nem is beszélve, hogy mint a neve is mutatja, társasági kutya! Az ember mellett érzi jól magát!
Nem tudom miért kell így letámadni,mert meg mertem kérdezni.
Volt aki írta ,,ha ez eszedbe jutott neked nem is való kutya" (vagy ilyesmit) Én ezzel egyáltalán nem értek egyet,hiszen épp azért kérdezem meg,hogy tudjam mi a jó, és nem csak kivágom az udvarra . Szval egyáltalán nem értem a lehurrogó emberekek mi a bajuk.
Akik normális választ adtak,azoknak köszönöm a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!