A Wu2 sampon mennyire alkalmas kutyák fürdetéséhez?
Miért ne szabadna?
Ha szemébe,szájába nem megy szerintem minden további nélkül.
Évek óta használom, nem tudom, hogy miért ne lehetne. Nagy tenyésztők, kozmetikusok is használják, a sima, eredeti, illatanyagmentes WU2 sampont.
Amire figyelj: alaposan öblítsd ki, majd a kutyát locsold le ecetes vízzel. Minden sampon lúgos kémhatású, ezért ahhoz, hogy helyre álljon a semleges kémhatás az ecet savasságát kell használni. Étkezési ecet, a szagán kívül semmiféle káros hatása nincs a kutyára.
Használd nyugodtan a WU2-t, semmi baja nem lesz a kutyádnak.
én első befürdetésnek szoktam WU2-őt használni ha a kutya nagyon koszos, mikor már a víz ami lejön a kutyáról teljesen tiszta (ez kb a 2. samponozás) nagyon alaposan kiöblítem majd színkiemelő vagy fehérítő sampont használok, következő samponozás pedig a volumenizáló vagy valami. Egyetlen gond a WU2 vel, hogy gyakori fürdetésnél szárítja a szőrt így ha gyakran kell használni akkor balzsammal majd vagy kondicionálóval vagy kondicionáló permettel lehet együtt használni.
A jó minőségű samponok hígítási aránya általában elég nagy, ne töményen tedd a szőrre, nekem van olyan samponom amit 2 éve használok pedig 8 kutyám van és rengeteg kiállításra járunk és nagytestűek. Ajánlatos szivaccsal pluszban felhabosítani a sampont (vagy habverővel) így kevesebbet használsz belőle, nem szabadna, hogy egy fürdetés alatt elfogyjon egy üveggel.
Összetevői:
Sodium Laureth Sulfate
Funkciók: Tisztítószer, Emulgeálószer
EWG Kockázat:EWG Kockázat: 4, EWG Adat: Korlátozott (4: közepes)
EWG Adat: Korlátozott
(Ez meg mi?)
Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer. Az SLS -nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló
Cocamide DEA
Az összetevő az EWG, Paula Begoun és a Wikipédia szerint is gyakran okoz allergiát érzékeny bőr esetén. A Cocamide DEA rákkeltő hatásával kapcsolatban ellentmondó kutatások vannak, az EWG alacsony karcinogén kockázatot jelez az összetevőnél.
Butylphenyl Methylpropional
Mesterséges illatanyag. Potenciális bőrirritáló.
Eugenol
Eugenol
Funkció: Illatanyag
EWG Kockázat:EWG Kockázat: 6, EWG Adat: Közepes (6: közepes)
EWG Adat: Közepes
(Ez meg mi?)
Színtelen vagy halványsárga olaj. Egyes illóolajokban található meg, mint például a szegfűszegolaj, szerecsendióolaj, fahéjolaj és babérolaj. Bőrirritáló, gyulladást okozó hatása van ismételt használat esetén. Egy 2006-s kutatás szerint pedig az eugenol sejthalált okoz. A kozmetikumokban illatanyagként használt.
Yellow 5 / CI 19140
A tartrazin egy azoszínezék. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat. Benzoátokkal kombinálva (E210-215), a hiperaktivitásos esetek nagy százalékáért a tartrazin a felelős. Tartrazin fogyasztás után asztmás tüneteket is tapasztalhatunk, mert ez hisztamin felszabadító anyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!