Egy 8 éves pulikutya betanítható-e még terelésre, hogyha az eddigi életében még birkát sem látott?
szerintem minden terelőkutyának benne van a vérében a
terelés.ha életében nem látott birkát szerintem akkor is terelgetni fogja őket..régen se tanították őket tudták maguktól mi a feladatuk!
Ha komoly munkát akarsz végezni - nem csak szórakozásból, a kutya kedvéért akarod csinálni - jobb ha bele sem vágsz. Hiába van annyira jó karban a 8 éves kutyád, mire megtanulna valamennyire terelni, addigra áshatnád a sírját. Ez az igazság! Erre kölyök kortól kell készülni a kutyával, szerencsésebb esetben 3-4 éves korára már lehet vele munkát végezni.
A juhászok már a 2 éves kutyára is azt mondják, hogy nem fog megtanulni úgy terelni, mint akit kölyök kora óta erre készítenek fel (kvázi nem éri meg szerintük).
Ha szeretnél tereléssel foglalkozni bármilyen okból, akkor egy kölyök kutya vásárlásával kezdjed.
A helyzet pont fordított. Városba költözünk ezért meg kell válnunk tőle, akit meg érdekelne annak fontos lenne hogy tudjon terelni. Ezért kérdeztem.
1500 m2-en. De hagyjuk ezt a várost, ha minden igaz egy 4. emeleti lakás lesz, oda pedig nem fogom bevinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!