Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehetne leszoktatni a...

Hogyan lehetne leszoktatni a sírásról egy kiskutyát?

Figyelt kérdés

Van egy 8 hónapos keverék kiskutyám. (vizsla jellegű)

Lassan 4 hónapja van nálunk és éjszakánként még most is sír. (néha nappal is, ha nincs kint vele valaki) Pont ezért, már az elején a kinti garázsba lett bezárva esténként. (hogy ne verje fel az egész környéket)

Sajnos néha annyira ordít (pl tegnap este is ezt csinálta) hogy a szomszédok már azt gondolják kínozzuk...

Egyszerűen az őrületbe kergetnek azzal, hogy ehhez hasonló tanácsokat adnak:

-Valaki üljön kint mellette mindig

-Csináljuk olyan ajtót, amelyiken a kutya ki-be járkálhat a lakásból (de mivel vizsla, nem éppen szobába való fajta, ezért nem szívesen engedjük be a lakásba)

Ha hangosan sír akkor kijönnek a kapunk elé, és onnan hallgatják hogy mennyire "kínozzuk".

Már azt is hallottam, hogy állatkínzásért fel akarnak jelenteni minket...(Pedig nagyon is szeretjük a kutyust: kap rendesen enni, van mindig friss víz előtte, van neki egy csomó játéka, gyakran kint vagyunk vele játszani/simogatni, sétálni is szoktuk vinni, szoktuk szeretgetni) Mit tehetnénk még?? :@

Nem is értem mit várnak még el?? Én mindez azért, mert ők 2-3 kutyát is a lakásukban/az ágyukban tartanak...hát köszönöm szépen, én nem fogom bent tartani.

2009. szept. 15. 19:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A következő hozzászólásra válasz (08:13):

Igen, ki-be tud járkálni és nappal is ott szokott aludni, csak éjszakánként nem bírja odabent...

De ezt hogy érted, hogy feladatokat kell kapnia?? Én tanítgatom. :) Már tud ülni és feküdni. Most a helybenmaradást gyakorolgatjuk. (de ez még nem igazán megy neki) :)

Amúgy nagyon okos és értelmes kutya. Tényleg, kb 4-5 "felszólítás" - jutalmazás után már tudja, hogy mit kell csinálnia. :))

2009. szept. 16. 22:26
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem hagyom, hogy nyalogassa az arcom :O Bár van, amikor megesik, de akkor általában tisztálkodok utána... A kertben tartásnak és a házban tartásnak is vannak hátrányai, de nekem úgy nyogodt a lelkiismeretem, ha velem van, társaságban és meleg otthonban. Persze nyílik terasz a kertbe és akkor megy ki rohangálni, amikor csak akar. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hol és hogyan élje le a kutyája az életét... De ha már nyílik lehetőségem elmondani a véleményem, el is fogom... De kizártnak tartom, hogy miután elolvasod a hozzászólásomat, gyorsan kimész a kertbe és beviszed magaddal a kutyát, tehát értelme nincs annak, hogy tépem a szám, csak magamat nyugtatom meg vele, hogy "elmondtam", amit akartam...
2009. szept. 17. 17:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
A sírás nem egy szokás mint a bepisilés amiről le tudod szoktatni a kutyád, eleve hülyén hangzik, meg kell tudd, hogy miért sír és orvosold a problémát, ha fél,unatkozik,magányos stb. akkor csináld úgy, hogy jó legyen a kutyádnak és nem fog sírni, magyarul: foglalkozz vele többet.
2009. szept. 22. 04:55
 14/16 anonim válasza:
65%
A legrosszabb amit tehetsz, hogy amikor sír kimész hozzá megvigasztalni. Megtanulja hamar, hogy ha látni akar elég neki hangoskodni.Tökéletes megoldás nincs. Nálam bevált, hogy egy zsebrádiót tettem a közelébe, igy volt mire figyelnie és nem unatkozott............
2009. szept. 22. 09:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
igen, ne menj ki hozzá. az én kutyám 3 hónapos, és tudom, egy állatkínzó szemét vagyok, de éjjel nem jöhet be a szobámba, ezért sokat sírt. én azt csinálom, h az esti sétánál, lefekvés előtt jól kifuttatom, labdázok, játszom vele, és működik, most már átalussza az éjszakát.
2009. szept. 22. 11:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem az egészhez rosszul álsz hozzá!
2009. szept. 23. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!