Hogy lehet kiskutyát agresszivitásról leszoktatni?
Mikor titeket harap (próbál harapni) álljatok fel és hagyjátok ott, vagy forduljatok el tőle. Tudnia kell hogy van következménye annak amit tesz. Szerintem próbál falkavezér lenni. Mikor a másik kutyával próbálkozik azis szintén falkavezérség, de szerintem a nagy kutya ugyis helyre teszi majd, és szerintem ne aggódj nagyon súlyosan nem sebesítik meg egymást (bár megeshet és olyankor közbe is kéne avatkozni szerintem).
Ajánlom Jan Fennel- Kutyapszichológia c. könyvét, neten is fent van.
A falkavezér dologban lehet valami. Megfigyeltük, hogy mikor a másik kutya nincs jelen (pl. az udvaron van), a kisebbik lenyugszik. Az egyik probléma, hogy a nagyobbik kutyánk egyáltalán nem támad vissza a másiknak, (csak leszedi magáról, ha fájdalmat okoz,) pedig a kicsi a fél fogára se lenne elég. :)
Esetleg ha megpróbálnánk valamivel lekötni az energiáit? Például egy játékkal?
A könyvet pedig el fogom olvasni, köszi a tippet.
Előző vagyok. Majd elfelejtettem ...
Ha a pici nagyon durván kezd a naggyal bánni, nektek kell közbe avatkozni,leállítani.
Egy három hónapos kölyök se nem agresszív, se nem domináns. Játszik. Az állatok életében a játék szerepe az életre való felkészítés. Márpedig a ragadozóknál az élet lényege a vadászat. Ezt meg kell tanulni kordában tartani, de teljesen normális viselkedés a részéről. A nagy pedig azért nem szól rá, mert egy kölyöknek még mindent szabad, ő még védett helyzetben van a falkában, nála pont az a nevelési cél, hogy megtanulja használni a kutyák kommunikációs jeleit, így amorgást, a vicsorgást is.
Ha van egy nagy kutyátok, akkor figyeljétek meg ahogy ő viselkedik vele, és tegyetek ti is úgy. Erre nagyon jó egy felnőtt kutya, rengeteget lehet tőle tanulni a kölyök nevelésről. Ha titeket harapdál, tegyetek pont úgy, mint a nagykutya. Hagyjátok faképnél, és ne foglalkozzatok vele. Ez éppen elég büntetésnek.
Majd ha nagyobb lesz, akkor a nagy kutyátok elkezdi fegyelmezni, akkor majd ismét tanulhattok tőle.
Minden kölyök morog és harap, és száguldozik, és levadássza a lábakat. Nekik még a világon minden ami csak van, az játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!