Van egy 7 hetes német juhász kiskutyám, mikor szoktathatom pórázra?
Szép lassan már most is elkezdheted otthon.
Gondolom járnál vele majd kutyasuliba. Vedd fel a kutyasulival a kapcsolatot, hogy ők mit és hogyan javasolnak. Igazából ahány ház, annyi szokás, és ebben nem tudok segíteni, mert nekem mindig utcáról befogadott felnőtt kutyáim voltak.
Egy laza szövet nyakörvet már nyugodtan rakhatsz rá, hogy szokja. megismertetheted a pórázzal is(mutasd meg neki és hagyd hogy szaglássza), de még csak játékosan. (sétálni úgysem mehetsz még vele, csak ha meg van az össze oltása)
Én azt csináltam, hogy a lakásban ráadtam a nyakörvet, és amikor nem piszkálta, megdicsértem érte. (nagyon hamar megszokta)
Azt is szokták tanácsolni, hogy étkezés előtt tett rá lazán, aztán adj neki enni.
Ez több okból is jó, nem a nyakörvvel foglalkozik, és megtanulja, hogy az valami kellemes dolog.
Amikor már a nyakörvvel megbarátkozott rátettem a pórázt is és gyakorolgattunk az előszobában. (egyszerre csak pár percet, mert még nagyon hamar elfárad)
A törvény elég világosan kimondja, hogy csak 8 hetesen lehet elhozni a kutyát. (Gondolom nem is tenyésztőtől van a kölyök.) Nem hiába van ez a törvény! Kivételesen ez nagyon is értelmes.
Kérdező, csak a 3. parvo elleni oltás után viheted közterületre. Ha az oltási programot tartjátok, akkor úgy 12 hetesen már mehettek sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!