Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi alapján választottátok ki...

Mi alapján választottátok ki a kiskutyátokat az alomból?

Figyelt kérdés
Írjátok meg a sztoritokat:) Egyáltalán hogy lehet 5-6 egyforma, aranyos nyüszögős, csóváló kiskutyából kiválasztani egyet? Egy picit félek is, sose tudtam választani, dönteni... Nektek hogy ment? Mi alapján emeltétek fel az egyiket, hogy őt hozzátok el, és milyen volt, hogy ment, milyen érzés volt?

2013. márc. 11. 13:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én munka célra választottam a kutyámat, és kb a következő viselkedéseket mutatta a kutyám. Háromszor voltam őket megnézni, harmadjára hoztam el az általam választott kutyát. Ő nyílt volt emberekkel szemben, akaratos, kitartó. Mikor ki voltak engedve a kölykök pár kölyök egyből odajött hozzám ismerkedni, nálam ez már egy pozitívum. Figyelgettem őket játék közben és kérdezgettem a gazdáját ő melyiket ajánlaná közölük, mert mégis csak több időt tölt velük. Az első két alkalommal csak figyelgettem őket, játszottam velük majd mikor már azért mentem hogy elvigyem egyikőjüket akkor pár dolgot teszteltünk. Pl hangos dolgokra hogyan reagálnak (kulcs csomó leesése, kuka tetejének lecsapása stb) amelyik kutya félt azt már ki is zártam mint lehetséges kiskutya ( megjegyzem egyik kutya sem ilyedt meg ezektől), itt azt is érdekelt melyikük fog leghamarabb odamenni és megszaglászni mi is az a dolog. Aztán a gazda ajánlása valamint személyes szimpátia alapján 3 kutya tetszett, őket külön-külön felraktuk egy műanyag asztalra, egyikőjük azonnal bepisilt és teljesen ledermedt így őt is kihúztam a listáról. A másik kettő jól reagált az ismeretlen szituációra, így kettejük közül választottam a kutyámat, végeredményben az egyikőjük jobban tetszett az addig látottak alapján, és őt választottam. A mai napig nem bántam meg ezt a döntést, nagyon komoly kutya lett belőle még az elvárásaimat is felülmúlta picit.

Persze amit leírtam nem egy általános módszer, én ezek alapján választottam mások meg lehet hogy azt mondják majd hogy hülyeség amit leírtam, de végeredményt nekem beváltak ezek a tesztek.

2013. márc. 11. 13:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
5-6 órát töltöttünk a tenyésztőnél hogy nagyjából felmérjem hogy melyik kutya az ideális számunkra. Energia szint/dominancia volt számunkra a fontos. Szerettünk volna egy olyan kutyát aki bírja a strapát viszont nem olyan hű de domináns. Nagyából sikerült is :)
2013. márc. 11. 13:59
 3/5 zsuzsabazsa ***** válasza:
75%

A küllemet nézem meg először, utána hogyan viselkedik az alomban pl. mennyire életre való, bátor. Ha tk-s

ha menhelyi akkor nagyon nehéz, mert mindegyik azt akarja, hogy épp őt vigyem haza. Amelyik a legvágyakozobban néz rám.

2013. márc. 11. 14:17
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Alomból úgy választottam, ahogy előttem írták. Lány kutyust kerestem, aki életre való és mozgékony, de ne legyen túl határozott, akaratos jellem.

Menhelyről meg... háááát első látásra szerelem volt. :) <3 Ugyan olyan fajta a menhelyes kutyink, mint az első az alomból. Mégis sokkal "jobb kutya" és vidámabb, boldogabb, mint a másik. Lehet hülyeség, de szerintem megtapasztalta az élet rossz oldalát, és a jóért így sokkal boldogabb.

2013. márc. 11. 14:37
 5/5 anonim ***** válasza:

szerintem bízz az ösztöneidben, már ha nem súgnak valami nagyon fura dolgot :) (ergó hiába tetszik az alom legvadabb kölyke, ha tudod, hogy nem bírnál vele).

9 kölyök volt az alomban de már csak 3 kan közül választhattam. egy fekete-fehér, két barna fehér. úgy mentünk, hogy megvan -e még a fekete, mert nekem barna aztán nem kell, mert nem szerettem ezt a színt.

aztán bementem a kölykök közé, a tenyésztő mutogatta, hogy kik eladóak még, én meg nem is bírtam követni, úgy ugráltak :) aztán meglett a kis fekete, de valahogy nem éreztem, hogy ő az enyém. viszont az egyik barna... aki a legnagyobb volt az alomban (majdnem kétszer akkora...), sötétebb is volt. én meg csak guggoltam ott közöttük és éreztem, hogy elvesztem... a harmadik kölyök nekem túl erőszakos volt, ő meg csak jött, ráállt a lábamra, felnézett rám és kész, végem volt. onnantól akármennyit nézegettem őket, mindig nála kötöttem ki.

mindig mondom, hogy ő választott engem... szerelem volt első látásra mindkettőnk részéről :))

így 3 év után már a színével is megbarátkoztam, most már tetszik is. és akármennyi bajunk van, akkor is ő A TÖKÉLETES KUTYA nekem :))

2013. márc. 11. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!