Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit jelent az, hogy egy...

Mit jelent az, hogy egy gazdás kutya?

Figyelt kérdés
tudom buta kérdés de nemtudom =(=(=(=(
2009. szept. 13. 20:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
csak 1 bizonyos embernek engedelmeskedik, csak azt az egyszemélyt ismeri el feljebbvalónak, mindenki mással bizalmatlan kicsit
2009. szept. 13. 20:51
 2/9 anonim válasza:
100%
Mi 6-an vagyunk, van egy boxerünk, és Apu vitte mindig kiképzésre, ő hordja le stb., ezért szinte vagy csak tökéletesen neki fogad szót. Valahogy így képzeld el az egy gazdás kutyát. :)
2009. szept. 13. 20:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Még ezeken kívül van olyan is aki csak a gazdájába szerelmes, ha elmegy akkor elő sem jön, nem eszik, belehal ha másik gazdához kerül. Ezek nem biztos, hogy egy kutyán mind megvannak. Azok a nagyon kemény, csak a gazdának szótfogadó kutyák jobban viselik ha máshoz kerülnek. Ezek akik szerelmesek (ilyen pásztorkutyák ) lehet egy erőteljesebb parancsra másnak is szót fogadnak, mert ennyire bennük van, de ha elveszik a gazdájuktól abba belehalnak...
2009. szept. 13. 21:00
 4/9 A kérdező kommentje:
és a "többgazdás" kutyáknak ha 1 családba vesszük nincs is egy gazdája tulajdonképpen? lehet, hogy az 5tagu családban 3an játszanak vele, sétáltatják, etetik (tegyük fel felváltva) akkor mind a 3nak engedelmeskedik?
2009. szept. 13. 21:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos értelemben minden kutya egygazdás szerintem (bár nem értek az összes fajtához sajna). Minden kutya egy emberre néz fel, annak fogad szót, csak van olyan amelyik teljesen bezárkózik ha nincs vele ez az ember, vagy másnak támad, és van olyan amelyik mással is elvan. Pl a mi kutyánkat én kaptam szülinapomra, az egész család imádja, ő is hallgat mindenkire, de apu elköltözött a munkája miatt, tesóm fősulira ment, ritkábban van itthon, illetve nekem is egyre több a délutáni elfoglaltságom, anyut tekinti a fő fő gazdinak :) Aztán ha nincs itthon egész hétvégén a család, csak én, akkor velem is tökéletesen jól elvan, nem betegszik bele a hiányba. (persze izgatottan várja hogy hazaérjen anyu, de nem vészes :)) Ennek ellenére mindenkinek rengeteg szeretetet ad a családban, nem úgy mint pl szomszédom rotija, vagy nagy papám keveréke, amik, másokat nem engednek be akkor sem ha a gazdi ott van.
2009. szept. 13. 21:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutyám az tipikus egy gazdás ( csau csau). Ha valaki a családban rajtam kívül meg akarja simogatni, akkor mindig elszalad meg oda sem megy, csak ha én hívom.Nekem viszont mindent eltűr :D

szóval az egész család irigykedik rám hehehe:D

2009. szept. 13. 21:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem! Az egygazdás kutyák mindig csak egyetlen egy embert fogadnak el gazdának. Nem azt mondom, játszótársként elfogadhatnak többet is, de azoknak valamivel kevésbé engedelmeskednek. Ha 3-an kb. ugyanannyit foglalkoznak vele, akkor is kiválaszt magának a kutya egy gazdit, azt, akinek a legnagyobb a tekintélye, ezt a kutyák nagyon jól meg tudják érezni.

Nekünk nemrég halt meg egy kuvaszunk, tipikusan egygazdás kutya volt. Elfogadta apum gazdának, a többieket, aki a háztartáshoz tartozott, játszótársnak, másnak mindenkinek nekiment (mondjuk ezért is tartottuk, házőrzőnek). Nem tudom, hogy ez általános, de a mi kuvaszunk nagy ritkán azért a játszótársaknak szerette megmutatni, hogy "ne bízd el magad", rá-rámordult néha az emberre (félévente egyszer), meg élete során mind a négy játszótársnak neki is ment egyszer (persze nem a torkunknak ugrott neki, csak belekapott az emberbe). Mondjuk mi amikor kicsik voltunk, nyúztuk is rendesen :) Félre ne értsd, nem bántottuk, de azért a kisgyerekek csinálhatnak olyanokat nem direkt, ami egy kutyának nem tetszik.

Szal nagy családba, sok gyerekkel én nem ajánlanék ilyen kutyát, de lehet, hogy csak az én tapasztalataim rosszak, mert a kuvasz azért elég mogorva meg önfejű fajta.

2009. szept. 13. 21:58
 8/9 anonim ***** válasza:
47%

Dédiméknek volt egy kuvaszuk, állítólag jó kutyus volt, én már csak öreg korára ismertem, de akkor már teljesen meg volt kergülve. Nem lehetett hozzáérni, sőt a közelébe se menni, mert rögtön harapott. Egyedül a dédszüleimre hallgatott, közülük is inkább mamámra. Amikor ő kórházba került, nem evett két hétig semmit, de igazán senki nem tudott mit csinálni vele, aztán időskori betegségben el is pusztult.

Nagypapámnak egy skótjuhász keveréke volt, a skót juhászokat nem ismerem, de ez a kutya valami borzalmas volt. A házban egyedül minket tűrt meg, arra fogtuk hogy mi kicsi kora óta sokat játszottunk vele, és emlékszik ránk, de amúgy ha ott volt papám, akkor sem engedett be SENKIT! Ne ugrott, többször harapott is. A szomszédunk Rotija is ilyen, és igen félek tőle! Mielőtt az ember kutyát választ mindenképpen érdemes körbenézni, hogy milyen természete is van az egyes fajoknak. Pl pici gyerekek mellé nem venném egy tipikusan őrző védő kutyát, inkább egy nagy maflát. Nekem kedvencem a Berni pásztor, és a Bernáthegyi, így a következő biztos ezek közül fog kikerülni :) De az én kutyám is hagyja, hogy unokaöcsém tépje a fülét, meg a nyakába másszon, ha nem tetszik már neki, akkor odébb megy, vagy elfut! :D

2009. szept. 14. 07:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem németjuhászom van még csak fél éves és nekem fogad szót.Bármit tehetek vele,nem mérges rám.Persze ha valaki felakarja venni babusgatni nem nagyon engedi.Az egész család irigy rám.Max.akkor tudják meg simizni,ha én fogom és ők simizik.XD

I love you my dog.

15/L

2009. szept. 14. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!