Dolgozott már valaki közületek kutyamenhelyen, vagy állatvédő szervezetnél?
Köszi.Elsősorban főállásban érdekelne a dolog,mert akkor végre azt csinálnám,amit szeretek.Itt a környékbeli menhelyre nemrég kerestek dolgozókat,de csak bentlakással,az pedig nekem nem jó.
Amúgy milyen volt a beteg állatok közt lenni?
Azt gondolom tudod, hogy főállásban ez a munka gyakorlatilag segédmunka, konkrétan etetés-itatás, szarkaparás, minimálbérért.
Én nagyon szerettem, de mivel külföldön dolgozok csak akkor tudok menni amikor itthon vagyok pár hónapot. Ez egy 15-20 fős kis panzió, a kutyák nagy része állandóan szabadon van. Amikor napi szinten jártam, akkor reggel hatkor kiengedtem a kenneleseket, begyújtottam, kicseréltem a vizeket, megcsináltam az ágyakat, felsöpörtem, felmostam, kakát szedem, ez kb. egy óra és csak ezután kezdődött a kutyákkal való foglalkozás, ami tulajdonképpen simogatás, szőrápolás vagy ha olyan kutya volt, akkor egyszerűbb kötéscsere, stb. Volt, hogy koradélután is kimentem egy órára kicsit kiengedni/rendbeszedni őket.
Én nagyon szerettem, főleg azért, mert tudtam, hogy ott a kutyák maximálisan és még annál is jobban el vannak látva, szinte családi a légkör. Ideiglenest is szoktam volt kihozni, főleg a szocializálatlan, félős kutyákat. Nagyon jó érzés látni ahogy javulnak, fejlődnek és tudni, hogy ennek - bár csak nagyon kicsit - de én is a részese vagyok. A körülmények viszont nagyon fontosak. Fogalmam sincs, hogy meddig bírnám idegekkel 100 kutya napi szintű ellátását...
Biztos nem könnyű.Én is szívesen szocializálnék bántalmazott kutyusokat,mert a szelidítéshez aztán igazán értek,fogadtunk már örökbe rossz sorsú kutyusokat :)
De mondjuk napi szinten sok kutyussal törődni nem lehet egyszerű,a fizetés mondjuk más munkahelyeken se jobb,csak ha van protekció.
Én 15 éves vagyok, a helyi menhelyen vagyok önkéntes. Etetés,itatás,takarítás, játék és sétáltatás a dolgom. Mivel mostanában elég sok kiskutya kerül be, nekem a dolgom az ő szocializálásuk. Mert elég félénkek, mindentől félnek, ezért próbálom őket emberekhez és más állatokhoz szoktatni. Kicsit nagy feladat ez nekem, de ha kell kapok segítséget. De én csak a kölykökkel dolgozom, az idősebb kutyusokkal más foglalkozik :)
Én szeretem ezt csinálni, mert tiszta a lelkiismeretem, hogy minden rendben és meg tud élni majd az új családjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!