A kutyám túl szobatiszta, mit lehet tenni?
Majd' meg szokja.
"Szükség törvényt bont" alapon.
ne engedd ki egy napig, aztán ha odacsinál valahova, akkor nagyon dícsérd meg.
vagy ha szarik egyet az utcán, szedd föl és vidd be a kertbe.
Nekem is ilyen az egyik kutyám, csak kint kakál a határban. És én ennek mérhetetlenül örülök, mert igy nem 6 után kell szednem, hanem csak öt kupaccal:)))
De most ne csinálj ebből ügyet, előbb utobb ugyis elvégzi a dolgát, de azért továbbra is vidd ki sétálni.
Köszönöm a hasznos válaszokat (és a vicceseket is).
Én is így gondoltam, de két napig nem kakált a kertben, aztán pedig pont a boltban, holott 3 hónapig folyamatosan bent volt és egyszer sem csinált be...
Na mindegy, majd ha jobb idő lesz és teljesen kutyabiztos lesz a kerítés, kint hagyom 2-3 napra, akkor majd ott elvégzi a dolgát.
Vagy arra is gondoltam, hogy pórázon viszem ki a kertbe, így talán érti majd, mit szeretnék.
Természetesen sétálni továbbra is viszem, de így nem kell (és nem is tudom) napi 3-szor, elég lesz egyszer.
Szocializációra nincs már szüksége, más kutyákkal és emberekkel is nagyon barátságos.
Próbálhatod azt is, hogy amikor elmentek sétálni és elvégzi a dolgát, csatolsz hozzá egy vezényszót. Az én kutyám pl. ismeri a pisi/kakit és ha épp kell neki, akkor vezényszóra elvégzi.
Ha ezt már tudja, a kertben is mondd neki, h pisi/kaki, remélem sikerrel jársz :)
A kutya nem hülye, tudja, hogy a kert az ő életteréhez tartozik, tehát nem fogja ott intézni.
Nekem lakásban van a kutyám, és kb. évente 2 alkalommal megyek vele vidékre a nagymamához. 1 napot vagyunk ott, és ő akkor sem pisil-kakil az udvaron, pedig nagyon nagy füves terület van. Ki kell mennem vele a kert végébe, és csak ott pisil.
Szerintem ilyen egy jól nevelt kutya :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!