Hogy tudnék pozitívabban állni a dologhoz? Van ehhez, , jogom"?
Szerintem is, aki nagyon gáz annak nem biztos ,hogy oda kell
adni a kicsit.De ugyanakkor amikor valaki fizetni akar azt nem szabad visszautasítani nehogy a nyakadon maradjon.
Próbálj meg tárgyilagos maradni és ne feltétlenül érzelmi alapon dönts.Volt egy ismerősom aki hasonlóképpen vélekedett (drágán is adta őket)utána évekig 7 angol szetterrel élt egy panelban.
Szerintem a te felelősséged addig tart ameddig elviszik tőled a kölyköket.Ezt követően nem tudsz beleavatkozni a sorsukba.
Na azért a végére csak le lettél szaporitózva!!!!:)
Már bocs, de mitől lenne előjegyzése az összes kölyökre, ha mondjuk tenyésztő???? A tenyésztő piacot elégit ki??????
Valetta válaszával egyetértek: "...A beszélgetés végén nyugodtan mondhatod neki, hogy elég sok jelentkező van, vissza fogod hívni..."
Ezt a módszert gyakran használják máskor is. Ha pl. valaki a lakását adja ki albérletbe, akkor is válogat, és ugyanúgy ránézésre és első megérzésre dönti el, hogy kit enged be majd a házába. És ha valaki nem szimpi, akkor vissza sem hívják. És ott sem mehet senki panaszra azzal, hogy neki személyiségi jogai vannak bla-bla. A tulajdonos válogathat, ehhez neked is jogod van.
köszi a válaszokat :) semmivel nem vagyok különb nála, és a kutya nem törzskönyves, hanem ebből következtetve fajtajellegű. Viszont véleményen szerint minden kutyát megillet az a jog, hogy anyuka lehessen legalább egyszer az életben, függetlenül attól, hogy van e papírja vagy nincs, feltéve ha a kutya gazdái el tudják látni az esetlegesen megmaradó kutyákat, hogy ne a menhelyeken élők létszámát gyarapítsák. Akkor van baj szerintem, ha ez a ,,szaporítás" semmi mást nem szolgál, csak a pénzkeresési lehetőséget és minden adandó alkalommalpároztatják a kutyák nem törődve a kockázatokkal és kihasználják a kutyát.
De erről sokan mást gondolnak, én ezt, de ettől fügfetlenül megértem és elfogadom a mások véleményét is. Szeretni kell az állatokat és ez a legfontosabb.
De légyszives térjünk vissza az eredeti témához.
köszi mégegyszer a válaszokat, megfogadom a tanácsokat :)
"minden kutyát megillet az a jog, hogy anyuka lehessen legalább egyszer az életben"
Tipikusan emiatt lesz mindig 10 tonna kóbor kutya, soha az életben nem fog csökkenni a számuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!