Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet kutyát liftbe vinni?

Lehet kutyát liftbe vinni?

Figyelt kérdés

Becsöngetett hozzám egy néni, hogy nem-e az én kutyám szart a liftbe, elég kellemetlenek az ilyen beszélgetések lévén, hogy az első emeleten lakok és magamat se teszem a liftbe, hamarabb leérek, mint a lift.

egyévóbként nem szoktam összeszedni a kutyakakit mert ellenzem azt a törvényt, elég kis 3-4 kilós kutyám van az max a földnek tesz jót amit ő nyom, de azért a liftbe szaratni a kutyát szerintem is durva, mondtam a nőnek, hogy szerintem már tiltja a törvény, hogy liftbe tegyük a kutyát, meg én am se használom, de azért ez kellemetlen akkor is. de a kérdés inkább az, hogy jót mondtam-e tiltja a törvény a kutyát a liftben?

2013. márc. 8. 14:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Közteresek ezt nem igazán figyelik... Csak a csúnya rossz gonosz póráz nélküli kutyákat.

A Garay üzletházba az eggyik bolt az enyém. Épp ott voltam, ott volt velem a kutya is póráz nélkül persze. Amíg kimentem cigizni addig a kutyát lefektettem még a házon belül. Erre velem el kezdtek kötekedni hogy nincs rajta póráz, miközbe két utcával arrébb szart egy csivava az útra amit ott hagytak..

2013. márc. 8. 15:34
 12/27 A kérdező kommentje:
a közterületesnek nem áll jogában elkérni a személyit, így nem is igazán értem, hogy tudnak megbüntetni bárkit :s
2013. márc. 8. 15:35
 13/27 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

1. Törvényileg lehet kutyát liftben szállítani. Korábban, amíg nem volt engedélyezve alanyi jogon a kutyatartás, néhány társasház házirendjében valóban szerepelt az, hogy liftben nem szállítható kutya.

Azért ha a liftben már vannak mások, mikor be akar szállni egy kutyás, akkor illik megkérdezni, hogy nem zavarja-e őket a kutya. Én főleg időseknél és kisgyerekeseknél kérdeztem meg, és bizony sokszor vártunk köv. liftet.

2. A kutyaürülék baromira nem tesz jót a földnek, ugyanis CSAK a növényevők produktuma lesz trágya a földnek!

3. Azért, mert kistestű kutyád van, aki alig pár kg és kis bogyókat ürít, még igenis köteles vagy összeszedni! Amikor sötétben megyek a füves területre, hogy összeszedjem kutyám termékét, csak a szerencsén múlik, hogy belelépek-e másik aknába. Szem magasságból pedig még világos nappal is nehezen lehet észrevenni az apró rakásokat az avar közt...tehát még rosszabb, mintha nagy akna lenne a földön, utóbbit legalább LÁTOM!

Tehát leszel szíves felszedni!!!

2013. márc. 8. 15:38
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon tévedsz, a közteres full jogosan kérheti a személyi átadását. Illenék tudni....

Itt én már valóságos kutyaszarkommandóba kezdtem. Itt meglátnám h "elhagyod" a kutyaszart, tuti h az arcodva vágnám és jól szétkenném. Fene az úri pofádat, hogy nem szeded!

2013. márc. 8. 16:02
 15/27 A kérdező kommentje:

huha micsoda lelki sérüléseket okozhattak a kutyakakik :D

az elmúlt 5 évben én 3 kutyaszarba lépéssel találkoztam, 2 ismerősöm és egyszer én, én személy szerint nem voltam mérges szerintem az én hibám, olyan helyen mentem mért nem figyeltem oda,

de látom itt ez vérre megy és mindennapos hogy a szarban lépkednek az emberek.

2013. márc. 8. 18:27
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos igen, a magadfajták miatt.
2013. márc. 8. 18:34
 17/27 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%
Kérdező. A lakótelepeken lévő zöld területeken és egyéb parkokban egyaránt már NINCS OLYAN NÉGYZETMÉTER, hogy ne lépnék szarba!!! TELE VAN VELE MINDEN!!!
2013. márc. 8. 18:42
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez a majd elbomlik a szar elképzelés ott bukik el hogy nagyobb tempóban szarnak a kutyák mint ahogy az elbomlik.

Igy mindig van szar amibe bele lehet lépni.

Ez nagy területen működne ahol induláskor belelépünk a szarba s egésznapos gyaloglás után megtisztulna a cipőnk. Persze ez nem ér semmit ha településhez közeledve utunk végén ujra szarba lépnénk.

A megoldás az lenne ha kutyásoknak kijelölnénk nagyobb területeket ahol nem kell felszedniük a szart s ezeken a területeken a "Fűre lépni Tilos!" táblákat kecserélnénk "Vigyázat!!! SZARNI Szabad!!!" feliratu táblákra.

2013. márc. 9. 10:15
 19/27 anonim ***** válasza:
Diesel: Azért nem kakál akkorát, mint egy hegyomlás. :D Most azért nagyobb a kaksi, mert a télen kicsit fogyott a szentem és most "hizlaljuk".
2013. márc. 9. 16:54
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az csak az egyik része a dolognak, hogy lakótelepeken aknamező van kakiból... a másik része, hogy pl. Budapesten a belvárosban, a betondzsungelben is! Ha már említve lett a Garay üzletház.. na pl. a Garay tér környékén is tele van. Ott egyszer egyébként rám szólt egy közteres, hogy a kutyám ne pisilje már le a rózsát... Mondom oké, de előtte már vagy 100 kutya megtette, azért csinálja ő is. Ez baj volt, de az már nem, hogy épp egy szép adag kaki mellett tárgyalta ezt meg velem a közteres... ott ment el mellettünk pont a bűnös gazdi.

Amúgy ez a lebomlik duma... ennyi erővel szarassam a majdani gyerekemet nyugodt szívvel a parkba mondván, hogy majd lebomlik? :D

2013. márc. 9. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!