Lehet kutyát liftbe vinni?
Becsöngetett hozzám egy néni, hogy nem-e az én kutyám szart a liftbe, elég kellemetlenek az ilyen beszélgetések lévén, hogy az első emeleten lakok és magamat se teszem a liftbe, hamarabb leérek, mint a lift.
egyévóbként nem szoktam összeszedni a kutyakakit mert ellenzem azt a törvényt, elég kis 3-4 kilós kutyám van az max a földnek tesz jót amit ő nyom, de azért a liftbe szaratni a kutyát szerintem is durva, mondtam a nőnek, hogy szerintem már tiltja a törvény, hogy liftbe tegyük a kutyát, meg én am se használom, de azért ez kellemetlen akkor is. de a kérdés inkább az, hogy jót mondtam-e tiltja a törvény a kutyát a liftben?
Közteresek ezt nem igazán figyelik... Csak a csúnya rossz gonosz póráz nélküli kutyákat.
A Garay üzletházba az eggyik bolt az enyém. Épp ott voltam, ott volt velem a kutya is póráz nélkül persze. Amíg kimentem cigizni addig a kutyát lefektettem még a házon belül. Erre velem el kezdtek kötekedni hogy nincs rajta póráz, miközbe két utcával arrébb szart egy csivava az útra amit ott hagytak..
1. Törvényileg lehet kutyát liftben szállítani. Korábban, amíg nem volt engedélyezve alanyi jogon a kutyatartás, néhány társasház házirendjében valóban szerepelt az, hogy liftben nem szállítható kutya.
Azért ha a liftben már vannak mások, mikor be akar szállni egy kutyás, akkor illik megkérdezni, hogy nem zavarja-e őket a kutya. Én főleg időseknél és kisgyerekeseknél kérdeztem meg, és bizony sokszor vártunk köv. liftet.
2. A kutyaürülék baromira nem tesz jót a földnek, ugyanis CSAK a növényevők produktuma lesz trágya a földnek!
3. Azért, mert kistestű kutyád van, aki alig pár kg és kis bogyókat ürít, még igenis köteles vagy összeszedni! Amikor sötétben megyek a füves területre, hogy összeszedjem kutyám termékét, csak a szerencsén múlik, hogy belelépek-e másik aknába. Szem magasságból pedig még világos nappal is nehezen lehet észrevenni az apró rakásokat az avar közt...tehát még rosszabb, mintha nagy akna lenne a földön, utóbbit legalább LÁTOM!
Tehát leszel szíves felszedni!!!
Nagyon tévedsz, a közteres full jogosan kérheti a személyi átadását. Illenék tudni....
Itt én már valóságos kutyaszarkommandóba kezdtem. Itt meglátnám h "elhagyod" a kutyaszart, tuti h az arcodva vágnám és jól szétkenném. Fene az úri pofádat, hogy nem szeded!
huha micsoda lelki sérüléseket okozhattak a kutyakakik :D
az elmúlt 5 évben én 3 kutyaszarba lépéssel találkoztam, 2 ismerősöm és egyszer én, én személy szerint nem voltam mérges szerintem az én hibám, olyan helyen mentem mért nem figyeltem oda,
de látom itt ez vérre megy és mindennapos hogy a szarban lépkednek az emberek.
Ez a majd elbomlik a szar elképzelés ott bukik el hogy nagyobb tempóban szarnak a kutyák mint ahogy az elbomlik.
Igy mindig van szar amibe bele lehet lépni.
Ez nagy területen működne ahol induláskor belelépünk a szarba s egésznapos gyaloglás után megtisztulna a cipőnk. Persze ez nem ér semmit ha településhez közeledve utunk végén ujra szarba lépnénk.
A megoldás az lenne ha kutyásoknak kijelölnénk nagyobb területeket ahol nem kell felszedniük a szart s ezeken a területeken a "Fűre lépni Tilos!" táblákat kecserélnénk "Vigyázat!!! SZARNI Szabad!!!" feliratu táblákra.
Amúgy az csak az egyik része a dolognak, hogy lakótelepeken aknamező van kakiból... a másik része, hogy pl. Budapesten a belvárosban, a betondzsungelben is! Ha már említve lett a Garay üzletház.. na pl. a Garay tér környékén is tele van. Ott egyszer egyébként rám szólt egy közteres, hogy a kutyám ne pisilje már le a rózsát... Mondom oké, de előtte már vagy 100 kutya megtette, azért csinálja ő is. Ez baj volt, de az már nem, hogy épp egy szép adag kaki mellett tárgyalta ezt meg velem a közteres... ott ment el mellettünk pont a bűnös gazdi.
Amúgy ez a lebomlik duma... ennyi erővel szarassam a majdani gyerekemet nyugodt szívvel a parkba mondván, hogy majd lebomlik? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!