Miért halt meg mind a 7 kiskutya?
Úgy mond megmentettem egy mopsz kutyust egy szaporítótól,aki olyan kedves volt,h még azt sem mondta meg,h valószínűleg vemhes...szóval ahogy elhoztam vittem a dokihoz..adott neki féreghajtót és veszettség ellenit..
közben ugye kiderült,h vemhes...megszülte mind a 7 kiskutyát és hát mind meg is halt az nap..én a veszettség ellenire gondolok..ti mit gondoltok??
En is valamelyik gyogyszerre gondolok.
Illetve azt sem tudhatod hogy esetlegez a barom aki a szaporito volt, nem-e nyomott nekik valami hormont vagy tudom en.
A mostani veszettség elleni oltások már inaktivált vírusokat tartalmaznak, amivel olthatók a kutyák veszettség alatt is.
Az ilyen kölyökelhalás inkább herpeszfertőzésre utal, az ellen pedig csak még a fedeztetés előtt lehet védekezni.
Értem!
Mikor elhoztuk még szntem épp h megfogantak mert
ahogy visszaszámoltam olyan 10 naposak lehetek és akkor ellet 63.napon..kb:)
Elég érthetetlen módon írtam le:)
Ennyit a szaporító tetvekről:(
Szia!
Én is herpeszfertőzésre gondolok,az ellen meg már nem tudtál volna mit tenni. :(
De az is lehet,hogy tejfertőzést kaptak. Kellet volna adni antibiotikumot a kicsiknek is meg a szukának is.
Mindegy,szegény picik :( Az is lehet hogy nem is mopsz volt az apa.
Szerintem jobb így mindenkinek,szegény kutyának nem hinném hogy kellet volna még ez a herce hurca.
Foglalkozz vele sokat,legyen boldog élete. Ez a legfontosabb :)
Szia!
Én is herpeszfertőzésre tippelnék. Sajnálom, hogy így alakult. Tegyél meg mindent, hogy szegény kutyussal többé ne történhessen ilyen. Mielőbbi ivartalanításra és sok-sok szeretetre, törődésre van most szüksége!
Káros lehetett a veszettség elleni oltás is.
A herpesz ellen lehet védekezni szülés közben-alatt illetve követlen utána is van rá módszer az injekción kívűl is ,egyébként abból kettő kell.
Lehet a kan és szuka összeférhetetlensége miatt is(pl testvérek voltak,stb)
Minden esetre vigyétek el egy "normális dokihoz vizsgálja meg,adjon neki méhtisztítót és a tejét is elkell apasztani mert olyan emlőgyulladást kap mint a fene!
Esetleg nézhettek neki árván maradt kölyköt-kölyköket.
Tehát a kölyök halálozás okát csak esetleg boncolással lehetne megállapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!