3 hónapos kiskutyám nagyon rossz evő. Ötletek, tanácsok?
no akkor elmondom a válogatós ebemről, a következetlenségemről, és a párom befolyásolására hallgató kis történetemet.
először is nagyon is tökéletesen írták hogy a dolog ott lett elrontva hogy borsólevest öntöttetek a kajára. innentől a kutya rájött hogy más is létezik az íztelen szintelen tápon kívül. és ezt nagyon okosan ki is követeli magának. nálunk is egy ilyen malőrrel kezdődött a kálvária. amit csak tetézett hogy a párom állandóan megsajnálta pár nap múlva illetve szégyelte hogy mi éheztetjük a kutyát és mindig a kutya nyert, valami vacak csak bele lett neki kavarva. volt hogy a párom ilyen ízfokozott seljtet mint pedigré vett amit evett is egy darabig majd már azt sem, ami kivételesen nem is volt baj. a butaságom hogy mindezt hagyom odáig fajult hogy a kutya már megtanulta nyalogatni az ételt így ha ne adj isten a szájába jutott egy két darab száraz kaja azt neves egyszerűséggel kiköpte. 3 hónapos korától 5 hónapos koráig türtem ezt az idétlenséget. majd elegem lett és közöltem (igen durva nyomatékos hangnemben) hogy a kutyának semmi nasi és senki ne szóljon bele az etetésbe. azért beszólogatásból még így sem volt hiány, anyósom mindig mondta hogy hát a kutya éhes mire egyszer nagyon nem jó kedvemben talált és közöltem vele hogy ez megenné a xxl pizzát is miközben az ételéhez pont a többiek h.lyesége miatt nem is nyúl, és még a tetejében közöltem is hogy lehet elkényeztetni a kutyát tehát lehet naponta rendelni neki a kaját az étteremből már maholnap hogy ne éhezzen már szegényke. többet nem is szólt be.
tudni kell hogy a kutya nem hülye. egy két falatot megeszik hogy azért ne halljon már éhen. nos én úgy döntöttem durvítok és nem adtam meg a kutyának ennek az esélyét sem. tehát nem probálkoztam minden egyes etetésnél hanem csak a legutolsónál. belevett otthagyta. elvettem. másnap megint ugyanígy. harmadnap úgy döntöttem nem ajánlom fel neki tehát nem eszik. (ilyenkor egyépként az utcán fokozottabban kell figyelni arra nehogy akármit összeegyen). negyednap szintén az utolsó etetésnél kapta meg a szárazat. rögtön el is fogyott. majd szépen fokozatosan visszaálltunk a normális etetésekre, nem azonnal mert megterheli a kutya gyomrát. szerencsére a párom olyan jól megértette ezt hogy ha a drága anyós (annak ellenére hogy rá lett szólva) odaad a kutyának valamit akkor ő azonnal rászól mire a kutya azt ki is köpi. szerencsére. hacsak nem kötitek fel jó keményen a gatyát akkor ez soha az életben nem fog változni mert végső soron a kutya tudni fogja hogy mindig eléri amit akar. meg aztán kit érdekel pár nap diéta ha aztán a gazdi feladja és jobbnál jobb finom kaja lesz a jutalma? és tényleg ez nem vicc, odáig fog fajulni a dolog hogy a kutya már a borsólevesre is fintorogni fog és még finomabb meg még finomabb kaját fog kikövetelni magának. mert ugye mit tesz a következetlen kétségbeesett gazdi? a végén már akármit odaad a kutyának csak az egyen mert hát a végén lefogy szegényke meg éhenhal. nagyon jól írta diesel. egy éhes kutya amúgy meg nem válogat, úgyhogy ebből látszik az is hogy a blöki nem éhes, sőt kis sunyin bekap pár falatot aztán várja a "jutalmát" érte.
Ne adj neki levest .... Max husi levest de ne a tápra
adj neki olyan tápot amit megesz ha nem eszi a tápot akkor picit éheztesd.Adhatsz neki főtt husit is egy pici zöldséggel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!