Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek volt már allergiás a...

Kinek volt már allergiás a kutyája?

Figyelt kérdés
Most voltam állatorvosnál a kutyummal, mondtam, hogy nyalogatja a lábát (talpát) elég sokat meg rázogatja a fejét. És vakarják az állukat- tette hozzá a doki! Ez allergia! Mondja ő! De mire? Hogy válasszam ki a lehetséges ötből, mert ennyi félét találtam a neten!
2009. szept. 12. 14:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Az én kiskutyusom a csirkehúsra allergiás, így hát csak marha, sertés és borjúhús tápot eszik.
2009. szept. 12. 14:56
 2/7 anonim ***** válasza:

A doki ne találgasson, és téged se hagyjon találgatni. Ezután hazaküldött, vagy mi?

Végezzen allergiavizsgálatot, hog megtudjátok mire allergiás a kutya.

2009. szept. 12. 14:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

ha allergiás, és nincs pénzed a vizsgálatokra, tedd a következőt:

adj neki egyetlen fajta kaját - legjobb a hypoallergén táp, ez jó drága... ha nincs rá pénzed, akkor mondjuk csak egyféle hús + rizs, semmi más. vársz pár napot, hogy megszűnjenek a tünetek. ha nincs baj, cseréld ki pl. a marhahúst csirkére. ha ott sincs gond, tegyél a kajához tojást. és így tovább. a lényeg, hogy mindig csak egy félével bővítsd a kínálatot, így elvileg rájöhetsz, hogy mi okozza az allergiát. persze ez elég sokáig tart... leginkább a szójára és a tojásra szoktak allergiásak lenni. ha megvan az allergiát kiváltó összetevő, már könnyebb dolgod van: csak olyan tápot vegyél, amiben az nincs. az én kutyám a tojásra allergiás...

2009. szept. 12. 15:01
 4/7 anonim ***** válasza:

én második.

Nem csak ételallergia van.

A kutya lehet bolhaallergiás, allergiás a polyester párnára, egy növényre, virágporra.....stb.

Inkább csináltass vizsgálatot, legalább az allergia fajtáját állapítsa meg az orvos.

2009. szept. 12. 15:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Az utolsó kutyusom ( szetter volt ) egyszer csak iszonyatosan sebes lett a hátán és vért hányt, véreset ürített. Akkor volt kb 8-9 hetes. Bevittem az állatkórházba, ahol azt mondták, hogy parvós és hagyjam ott, elaltatják. Megjegyzem, hogycsak azért mentünk ebbe a kórházba, mert éjjel történt a vérszékelés és hányás. Másnap kihívtam az idősebb kutyámhoz járó állatorvost, aki azt mondta, hogy tejallergiája van és bolhaallergiája. Kapott gyógyszert, nem kapott tejet és tettem fel neki bolhanyakörvet. Teljesen meggyógyult.
2009. szept. 12. 15:17
 6/7 anonim ***** válasza:

szia! én kutyimon gennyes nagy sebek voltak amit folyton nyalogatott.és bizonyos helyeken nyáron ha arra sétáltunk befulladt( elég ijesztő látvány).

pesten az állatorvosi egyetemen (Bp.1078 István u.2)csináltattam allergia vizsgálatot ( mert nem csinálnak mindenhol csak pár helyen az országba.én Veszprémből mentem)

először nekem is a hypoallergén diétát kellett csinálnom amit előttem már leírta hogy van (6 héten át)

de mivel mamám etette minden félével a kutyát nem tudtam betartani. ezért megcsinálták a vérvizsgálatot (2005ben 11500 ft volt a vérvizsgálat+4000a vizsgálat)

kiderült h. a 4 nagy csoport közül háromra allergiás:gyomok,penészgombák/atkák/bolha,pázsitfűfélék

ezen belül h.a gyomokból pl.melyikre az még külön csomó vizsgálat lett volna nagyon sok pénzér.

úgyhogy folyamatosan bolhaírtó van rajt és nyáron nem megyek arra amerre befullad.valószínű h.parlagfűre v.hasonlóra allergiás mert a barátomon is akkor jön ki.ilyenkor gyógyszert kap.míg vége nem lesz a szezon.

2009. szept. 12. 18:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a tanácsokat, igyekszek véget vetni az allergiának :)!
2009. szept. 13. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!