Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez egy 9 hónapos yorki szerint...

Ez egy 9 hónapos yorki szerintetek fajtatiszta?

Figyelt kérdés

2013. márc. 4. 12:12
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
70%

kedves tegnap 19:38

hozz egy kutyát ami hasonlít valamire és meglátod letörzskönyveztetem neked, de attól még nem lesz fajtatiszta!

Én bunkó dolognak tartom más kutyáját ócsárolni még ha nem is szép akkor is! Elég lett volna annyit mondani, hogy aranyos...

Külföldön jobb helyeken régóta DNS tesztek vannak úgy könnyebb igazolni a kutyát mint itthon egy cafat papírral! Csak körbe kell nézni " nagy " tenyésztők között is nem biztos, hogy azok a szülők akik a papíron szerepelnek!!!

2013. márc. 5. 09:52
 22/27 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem teljesen fajtatiszta. Az egyik válaszoló linkelte a saját kutyáját, szerintem inkább úgy kellene egy yorkinak kinéznie!
2013. márc. 5. 17:15
 23/27 anonim ***** válasza:
72%

ma 09:52

köszönöm szépen tökéletes válasz volt. ezért is írtam hogy elsősorban nem hiszem de nem tartom kizártnak mert tudom hogy magyarországon nincsen annyira odafigyelve erre a dologra ahogyan azt kellene. ezért is írtam azt hogy ha egy ilyen kutyát megvásárolnék a tk segítségével gondolván az amit akartam venni, erre kiderül hogy mégsem az én a kérdező helyében egész biztos hogy jelenteném azt a szaporítót a MEOE felé, és hidd el mingyárt nem tudna az ilyen szaporító a jövőben törzskönyveztetni semmilyen kutyát. és úgy látszik te borzalmasan ki vagy akadva azonb ha egy kutya VALÓBAN ÉS JÓL LÁTHATÓAN FAJTATISZTA de törzskönyv nélkül nem minősül annak. de ez a kutya NEM FAJTATISZTA! jól látható! innentől kezdve le lehet engem szívtelenezni meg minden de már őszitén szólva (főleg ha te is annyira értesz az ilyesmihez) ugyan kérlek válaszolj már egy dologra : EZ A KUTYA SZERINTED VALÓBAN A STANDARDNAK MEGFELELŐEN NÉZ KI ILLETVE TÖKÉLETES KÉPVISELŐJE A YORKI FAJTÁNAK??? engem nem a törzskönyv érdekel, hanem a küllem, amin egyértelműen látszik hogy NEM FAJTATISZTA! vagy egy nagyon lestrapált "seljetes" yorki (tessék kimondtam) EZT A KUTYÁT KONKRÉTAN KIVONNÁK A TENYÉSZTÉSBŐL MERT NEM FELEL MEG A STANDARDNAK !!!

ezt most vagy felfogod vagy nem de ez a ronda nagy valóság!

2013. márc. 5. 17:37
 24/27 anonim ***** válasza:

tessék egy jól sikerült yorki csivi mix jól láthatóan ugyanazzal a jellemzően nagy lapát fülekkel ami a kérdező kutyáján is első pillantásra látható!

[link]

[link]

innentől pedig a téma részemről lezárva!

2013. márc. 5. 18:03
 25/27 anonim ***** válasza:
47%

előző: nekem teljesen mindegy , hogy fajtatiszta e vagy sem a fenti képen szereplő kutya de nem írom rá, hogy ronda esetleg azt, hogy nekem nem tetszik! Korábban valaki linkelt be a saját yorkijáról képet az sem tetszik nálam nem itt kezdődik a yorki még ha az is nekem túl csontos és a feje sem bájos! De az ő kutyájuk és nem fogom azt mondani , hogy ronda. Sok yorki van aki kap tenyészszemlét és sajnos meg sem érdemlené de ez nem csak erre a fajtára értem...

Én csak azt szerettem volna fentebb kifejteni, hogy nem a tk-től lesz fajtatiszta egy kutya. Akik pár éve kutyáznak azok nagyon rákaptak erre a tk nem fajtatiszta ... de valójában fogalmuk sincs mi , hogy működik ! pedig senki nem néz semmit csak a pénzt veszik el beadsz 2 tk-et és megkapod , ennyi....Még azt sem néznék meg ha édestestvéreket adnál be , vagy anyja szülő kölykét. Jut eszembe van olyan aki megkapta úgy a törzskönyvet, hogy 2 édestestvér párosításból...Ső évekkel ezelőtt volt mindegy milyen fajta egy alom a szuka mondjuk 2008 az születésű és a kölykei meg 2007-ben születtek, hát volt belőle balhé rendesen a meg sem született kutyának voltak kölykei :(

tudnék még mesélni nem ma kezdetem...

2013. márc. 5. 18:04
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
igen, ezt én is pontosan és nagyon jól tudom. nem nehéz tk "szerezni". ezért is a jó leendő gazda tudja hogy nem csak ezen van a lényeg hanem sok minden mást is szemügyre kell venni. nagyon sok a törzskönyvvel rendelkező szaporító is. pontosan azért amit te magad is írtál mert erre nem figyelnek valójában oda ami eléggé kellemetlen. a kutyust én nem abban az értelemben csúnyáztam le amelyikbe te értelmezted. nekem minden kutya szép, édes stb. én a krdésre vonatkozóan írtam hogy ez a yorki sajnos nem yorki mert annak ő kifejezetten csúnya. most ezt így nem lehet másképp megfogalmazni már írtam. ha úgy nézem mint yorki keverék akkor viszont egyértelműen az a válaszom hogy nagyon jól sikerült és nagyon szép keverék. remélem így már érted.
2013. márc. 5. 19:35
 27/27 Dönci91 ***** válasza:

[link]

ő meg itt az én Yorkim...aranyos,de valami tényleg nem az igazi a kutyuson!attól még lehet szeretni olyannak amilyen :)

2013. márc. 7. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!