Nem a tk dönti el, hogy fajtatiszta e vagy sem! Nem szép dolog más kutyáját lecsúnyázni még ha neked nem is tetszik akkor sem. Nekem egy kicsit hosszúak a fülei és az orra is kicsit hosszabb de elvileg terrier így az orr hossza nem is biztos, hogy hosszú :-) A színei képről ítélve szépek szépek :-)
Amúgy egy kicsit idegesít már ez a tk mizéria ha nincs nem fajtatiszta. jelenleg van kutyám befedeztetve nem kevés pénzt fizettem a fedeztetésért a szukám több ország Ch-ja a kan szintén és hát meg kell mondanom nem fogok törzskönyveztetni és nem azért mert nem szeretnék hanem azért mert sajnos amikor fedeztettem arról volt szó, hogy minden marad a Meoe-nál jun.1.-ig de múlthéten láttam , hogy fel van téve, hogy febr. 28.-tól sajnos Meszes tk lesznek én meg abból nem kérek! Vagy eltudom intézni , hogy külföldön törzskönyvezzek vagy nem lesznek ebből a baromi drága fedeztetésből tk-es kutyák ! De a kiskutyák nem lesznek ettől még keverékek!
2013. márc. 4. 14:21
12/27 anonim válasza:
Hivatalosan de, azok lesznek. Tudod mikkel nem lehet indulni kiállításon? Keverék kutyákkal. Mijük nincs a keverék kutyáknak? Törzskönyvük.
Ez a kutya szép? Akkora füle van, mint egy radarállomás, az orrán nincs szőr, olyan a szeme, mintha ki lenne húzva és a hátán a szőr nem szép egyenletes ezüst. félreértés ne essék, cuki, de ha ő yorkie akar lenni, akkor ronda.
Elhiszem, h rossz ezt olvasni, de aki felrak a bármijéről is képet, az fogadja jól mind a pozitív, mind a negatív kritikát.
2013. márc. 4. 14:25
13/27 anonim válasza:
Little red te most azt hiszed okos vagy?
Tudod te mi megy a Mesz és a meoe között több évtizede? Én nem most kezdtem kutyázni! Tudod ha ezentúl meszes tk lesznek és államilag elismert tk kapnak a kutyákaz mit jelent? Magyarországon szinte nem is lesz tk kutya! Hát köszönöm én abból nem kérek! És tudod mit akkor legyenek keverékek a kutyáim ( elintézem kinti országba valahogy a törzskönyvezést ) de az én kutyáim saját tenyésztés többszörösen győztesek de nem kell az állami elismertség, mert akkor ugye meglehet enni őket ( tenyészállatok és a tenyészállatokat megeszik általában ).. kicsit böngészd végig a jogszabályt és értelmezd is , nekem a kutya és a kiállítások hobbi... jó volt eddig a meoe-Fci államilag NEM elismert tk is !
És ha van időd művelődni akkor linkelek egy oldalt és tessék csak olvasgatni majd rájössz és felvilágosodsz miről beszélek !!! Igaz kicsit sokat kell olvasnod!!
# 13, mit beszélsz össze-vissza?! Tökmindegy, hogy MESZ vagy MEOE, mindkettő államilag és FCI által is elismert lesz. Megalapítottátok már a saját TSZ-eteket? Ha igen, akkor csatlakozni kell vagy a MEOE-hez vagy a MESZ-hez, állami elismertséget kell szerezni a TSZ-nek és máris lehet törzskönyvezni.
Amúgy szerinted, ha nem a törzskönyv dönti el, hogy fajtatiszta-e egy kutya, akkor mégis mi a fittyfene? Az, hogy te azt mondod rá?
2013. márc. 4. 14:46
15/27 anonim válasza:
kedves utolsó ha valaki akkor én tudom mit beszélek. Több évtizede kutyázom és Meoe tag vagyok DE ha nem lesz meoe akkor nem lesz a mesz FCI által elismer mert olvasd csak el az FCI oldalán fent van, hogy 10 év kell , hogy az legyen. És Jún.1.-től kezdődik a kemény vilg ki marad életben! ha a meoe bukik akkor sajnos bacchatja a mesz az állami elismertséget FCi elismertség nélkül És igen meg van alapítva az új meszes klub de én abból nem kérek. A korruptabbnál korruptabb emberekből elegem van... Nekem egy olyan valaki ne legyen klub elnök aki semmit nem tett le az asztalra még csak kiállításra sem járt saját tenyésztésű kutyával !!!
2013. márc. 4. 14:52
16/27 anonim válasza:
Little red pont most jött a telefon, úgy néz ki nem lesznek keverék kutyáim mert egy közeli országban lesznek törzskönyvezve :-)))
2013. márc. 4. 15:01
17/27 anonim válasza:
Sajnálom, hogy te ilyen problémákkal küszködsz, nekünk szerencsére van saját tenyésztő szervezetünk, MEOE tagságunk, érvényes MEOE-MESZ megállapodás, tehát van és lesz FCI törzskönyv is. De a külföld is jó megoldás! ;)
2013. márc. 4. 15:22
18/27 anonim válasza:
az már mindenkinek van én nem erről beszélek csak nem mindegy, hogy milyen áron! Nekem Meoe-mesz Tk nem kell ha ad FCi jogot ha nem, inkább marad a külföld! A meoe -mesz világ életében marták egymást nem jogtalanul most született egy megállapodás de ez nem lesz hosszú életű! Az FCi jogosultság meg csak addig lesz még a Meoe életben van és kívánom , hogy a továbbiakban ő nyerjen és ne a Mesz! Előbb utóbb kicsinálják egymást, sajnos kénytelen volt a meoe a megállapodást aláírni de nem lesz hosszú életű és az FCI jogot meg nem lehet átrtuházni tehát ha a meoet kicsinálják akkor FCI szabály szerint 10 évig nem vehető fel új tag ! Ha meg Msz pecsét is lesz a tk-ön akkor simán árulhatjuk mint ételt a kutyát , szomorú!
2013. márc. 4. 15:33
19/27 anonim válasza:
én vagyok aki lecsúnyázta a kutyust de időközben úgy látom little red szó szerint megválaszolta amit én válaszolnék. most lehet dobálni engem kővel meg le is lehet pontozni akinek jól esik de ahhoz hogy ez a kutyus képviselje a yorki fajtát, bocsánat de borzasztóan ronda. ezen felül itt egyértelműen nem arról van szó hogy egy amúgy fajtatiszta kutyának nincsen tk-ja és azért keverék, mert ugye nincsen elismerve hivatalosan, hanem ez a kutyus akárhonnan nézem EGYÉRTELMŰEN KEVERÉK! azért egy fajtatiszta kutyáról még ha rossz minőségű kép is áll rendelkezésre sem tévesztene meg. erről bocsánat de ordít hogy nem fajtatiszta. és ordít, hogy kizárt hogy legyen törzskönyve, komolyan mondom ha ennek a kutyusnak van törzskönyve ami ugye azt hivatott igazolni hogy igen ő fajtatiszta (és a küllemével nyilván ezt megfelelő mértékben is tudja képviselni) én megeszem a hajamat menten. ettől még egy szerethető jószág mint ahogyan az összes többi keverék. de yorkinak korántsem szép, sőt ne kelljen leírnom azt a csúnya szót hogy ha egy yorki alomba egy tenyésztőnek ilyen küllemű kutyusa sikeredne valami furcsa biológiai, genetikai oknál fogva az minek minősülne. a színét pedig nem tudom ki írta hogy szép de az is nagyon is "hibás". attól mert belesikeredett egy kis ezüst paca az még korántsem lesz sem elfogadott sem pedig szép a yorki fajtának képviseletében. amúgy tényleg édes kutyi és a maga vonatkoztatásában szép is. de yorkinak kifejezetten nem sajnálom de ezt nem lehet szebben megfogalmazni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!