Ha Kutya óvodába és Kutya iskolába viszem a kutyát akkor elvileg bármelyik kutya jó első kutyának?
Nagy testű kutyára gondolok pl.:
Masztiff félék
Bullmasztiff
Bordeaux-i dog
Vagy esetleg Német juhász.
Napi 1 óránál biztosan többet foglalkozok velük.
Nagyobb testű kutyák tetszenek inkább 50 kiló vagy a feletti.
Ovival sulival rendben vannak a fajták.De szerintem hiba pusztán fenotipus alapján választani kutyát.A kutyának és a gazdinak habitusukban is hasonlónak kell lenni.Nem lebeszélni akarlak egyikről se,de én vettem első kutyának egy Dobit mert tetszett.Nem passzolt hozzám de szerettem.
Most Skót juhászom van úgy érzem ez a nekem való kutya.Remélem érted mire gondolok a két kutya ég és föld.
Ami hozzám illő kutya az Bullmasztiff vagy a Berni pásztor
szerintem.Tudom hogy két külön természetű kutya.
Szerintem az óvoda és az iskola nem garantál semmit, ha valaki pszichikailag alkalmatlan, akkor az viheti a kutyáját élete végéig, persze azért nagyobb az esély a sikerre.
Hogy neked megfelel-e vagy sem, azt nem tudom megmondani. Ha ismersz több kutyát is a fenti fajtákból, ismered a természetüket, igényeiket és önmagadat is reálisan ítéled meg, nagyon rosszul nem választhatsz.
Elso kérdés: hány éves vagy?
Második: mennyi idod lenne foglalkozni a kutyával?
Butaság az, hogy kutyaiskola mellett bármilyen kutya jó első kutyának. Pireneusi hegyikutya? Elso kutyának nem ajánlom, még másodiknak sem. Ha te lennél a "főnok" a családban,és mindig tudnát tartani a szintet,akkor nem venné át a domináns szerepet. Honnan veszed h a Bordeaux-i dog illene hozzád? Minden kutya más,hiába tartoznak egy fajhoz. Gondold át, haveromék Bernit vettek, de elso kutyaként azt sem tudták megnevelni,pedig rendszeresen járt iskolába (!), mégis agresszív,vad és nem hagyja h bemenjek a kapun,mert nekem támad. Ha lenne kérdésed,akkor nyugodtan írj, segítek bármiben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!