Milyen fajta kutyátok van, ill. milyet vennétek az alábbiak alapján?
- kertes ház, nagy udvar, de bejárhatna a házba
- van egy 3 éves kisgyerek
- nem kell tipikus házőrzőnek lennie, elég ha nem tacskó méretű :)
óriás schnauzer :D
az idegenekkel szemben harapós, de a családtagokat imádja :D
Nekünk régen volt két snacink, fiú-lány, testvérek
kiskoromban hagyták, hogy "kutyagoljak" rajuk, és ha sírtam, ott toporogtak mellettem, hogy mi a bajom, és még sok ilyen sztorim van...
Megfelelő neveléssel remek kutya válik belőle
Mennyit tudnátok foglalkozni vele???
Most egy golden keverékünk van 3éves kisgyerek mellett.:)
Golden retrievert vagy labradort vennénk szerintem, vagy a menhelyről fogadnánk örökbe még egy kutyát.
Azért nem írtam a napi szintű sétát és foglalkozást, mert ez számunkra evidens. De elnézést.
Ahogy írtam is, nem szeretnénk tipikus házőrzőt, inkább legyen gyerekbarát, gyűrhető kutyus :)
Két fajtán gondolkodunk : labrador és berni pásztor.
Ha nem lenne gyerekünk, tuti menhelyről hoznánk, de igy nem merek.
Német juhász kizárva, nagyimnál volt, kétszer nekem támadt, pedig sose bántottam.
mindkét favoritod jó választás lehet. szerintem ha már ezek tetszenek, járj utána mindkét fajtának, igények - jellemrajzok tekintetében, és amelyik jobban passzol a családotokhoz, azt válaszd.
csak arra figyelj, hogy rendes kennelből, tenyésztőtől vedd, mert mindkettő kedvelt fajtája a szaporítóknak, és egy beteges, esetleg mentálisan instabil kutyával nem olyan felhőtlen az együttélés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!