Milyen kutyust ajánlanátok panelba?
Egy 3 szobás magas földszinti lakásról van szó. Szeretnénk egy kiskutyust.
A kutyus jövőbeli gazdája 18 éves.
Három kutya fajtát nézegettünk igazán:
- Beagle
- Tacskó
- Cavalier King Charles Spániel
Olvasgattunk róluk egy-két dolgot, de nem igazán tudunk dönteni.
Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Ti melyik kutyafajtát ajánlanátok illetve miért.
Menhely nem tabu téma, de egyenlőre a fajtiszta kutyákra vagyunk kiváncsiak.
Ha esetleg e 3 kutyafajtán kivül is van olyan, amit ajánlanátok, nyugodtan :)
A válaszokat előre köszönöm.
Beagle-t nem javaslom, mert nagyon ugatós.
A tacskókat én annyira nem szeretem, de amúgy jó választás panelba.
A Cavalier King Charles Spániel nagyon jó kutya, igazán ideális lalkásban tartása. Nekem is ez volt az egyik kiszemeltem, de végül nem mellette döntöttem.
Törpe uszkárom lett, és nagyon örülök a választásnak, kitűnő kutya, és hihetetlen okos. :) Szerintem olvassatok utána ennek a fajtának is. :)
Egy fajtatiszta kutya 80e-nél kezdődik. Ha pedig szaporítótól vesztek vaterán, jófogáson, egyéb helyeken ennél olcsóbban, 40-50e-ért kölyköt, egy ideggyenge, örökletes betegségben szenvedő kiskutyát kaptok, akinek az orvosi kezelései kerülnek pár hónap alatt annyiba, mint a vételára. Szóval ha csak nem akarsz 80-100e-et kifizetni egy törzskönyves kölyökért, maradjatok a menhelyeknél, fajtamentőknél.
A beagle és a tacskó csak tapasztalt gazdának ajánlott, nem első kutyának! Nehezen nevelhető fajták, kell hozzájuk az erős kéz és a kellő tudás, fellépés.
Mennyit tudnátok vinni sétálni naponta? Mennyit tudnátok vele foglalkozni, szellemileg lefárasztani? Sportolnátok vele valamit? Kutyaiskolába járnátok vele?
Ahogy az elozo irta, Beagle-t csak tapasztalt gazdanak vagy olyannak aki jelentos idottud treningre, kutyaiskolara es kutyaval valo foglalkozasra szanni! Es emellett eltokelt es van egy tapasztalt segitoje. EGyebkent keseredes lesz a kutyatartas.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4047409-elso-..
Ide leirtam miert.
Szerintem nem egy bolygón élünk :D
Én ezek közül eggyiket sem ajánlanám.
Tacskó vadász kutya, az mit keressen 60 nm-en? Annak mozgás kell. (és jó kerítés, mert az bárhonnan kiszökik)
Ha jól tudom a Beagle is az .
Spániel talán amit úgy elfogadható lenne ott.
Persze kilehet fogni lusta kutyát az összes létező fajból. :D
Válaszolva a kérdéseidre (21.56):
Naponta 3* vinnénk sétálni, 1 séta min 1, de inkább 2-3 óra lenne.
Foglalkozni naponta szerintem az is meglenne 3 óra, de inkább 2 órát mondok, mert az 100%.
Sportolásról egyenlőre nem nyilatkozok.
Kutyaiskolába nem hiszem, hogy járnánk, de már megfordult a fejünkbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!