Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítás hogy megy?

Ivartalanítás hogy megy?

Figyelt kérdés

sziasztok.Áprilisban ivartalanítani szeretném a kutyámat, és Egerbe, az állatkórházba akarom majd vinni.

A kérdésem arra irányul, hogy ilyen műtét előtt ez hogy megy? mert akkor fogok először az egri kórházba menni, és csak úgy bemegyek, mondom, hogy mit szeretnék, és műtik is, vagy be kell jelentkezni előre?

ÉS ha előre kell jelentkezni, akkor mennyivel előtte célszerű? Elérhetőséget még nem néztem, mert még van addig egy hónapom, ezen is csak most gondolkoztam el.

Egy másik kérdésem is lenne.

Eger hozzánk kb 20-25 perc autóval.

a kutyát ez a műtét után nem viseli meg?

illetve, ha még alszik, mikor hazaérünk, akkor én hogy emeljem fel? mert az az igazság, hogy félek attól, hogyha felemelem kiszakad a friss vágás a hasán:S

Igazából ettől úgy félek, hogy még el is bizonytalanít az ivartalanítástól.

Amúgy, van helyi dokink is, akivel én eddig teljesen megvagyok elégedve, hozzá járok mindig, de hallottam a városban olyan pletykákat, hogy csak kb ötödjére tudta megcsinálni a vizsgáját, hogy doki legyen, meg hogy kókler, meg stb, és hát, most elbizonytalanodtam benne:S vagy szerintetek ez alaptalan?

Nem tudom, hogy mit csináljak, mert az is lehet, hogy rossz néven venné, hogy eddig hozzájártam mindig, és akkor az ivartalanítást meg máshol végeztetem el:S

Nem tudom, hogy hogy lenne a helyes.

2013. febr. 27. 12:53
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
De végül is nem a pénz számít, csak nem tudok már más alapján dönteni, mert a saját dokimban is bízok, meg egyszerűbb lenne, mert kocsival kb 3 perc, nem olyan huza-vona, de Egerről is csak jót hallok, de viszont a beutazás, varratszedés meg ezek meg kicsit kellemetlen, mert mint mondtam, a kutyám nem szeret autózni.
2013. febr. 27. 13:14
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
De egyébként ha hazafelé hozod egerből és lefekteted az ülésre ő még nem lesz magánál, mondjuk mehetne veled valaki hogy amíg vezetsz mellette legyen és vigyázzon rá le ne guruljon. Ha meg viszed varratszedésre már nem kell aggódni mert úgyis be lesz forrva a seb. Szerintem az a 25 perc nem olyan vészes és ha tényleg olyan jó doki megéri odavinni szerintem a kutyus is kibírja.
2013. febr. 27. 13:17
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha te megbízol a dokiban, akkor szerintem nyugodtan menj hozzá. Tudod, nagyon sok rosszindulatú ember van, lehet hogy teljesen alaptalan a pletyka.
2013. febr. 27. 13:17
 14/20 A kérdező kommentje:

hát, lehet, hogy tényleg csak pletyka, mert itt nálunk eléggé pletykásak az emberek...:/

Amúgy, még két kérdés eszembe jutott, de már több tényleg nem.

Szóval, a műtét után a kutyának vannak fájdalmai? Ad neki az orvos fájdalomcsillapítót? Vagy, ha nem ad, és láthatóan fáj neki, akkor kérhetek az orvostól?

Illetve, a lábadozási időszakban megfelel neki ugyan az az étel, amit mindig is kap? (BARF)

2013. febr. 27. 13:22
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen biztos egy kicsit kellemetlen neki, de kap fájdalomcsillapítót, meg fog neked adni a doki és adnod kell minden nap a kutyusnak egy darabig. Az én kutyámon már műtét után másnap semmi nem látszott. kapta a gyógyszert, jókedvű volt nem hiszem hogy nagyon fájt volna neki. Műtét után egy darabig nem ehet, ihat, de ezt majd elmondja a doki, hogy mikor lehet megint adni neki. És szerintem nem gond ha ugyanazt kapja amit eddig de inkább majd kérdezz rá. Az én kutyusom ugyanazt ette műtét után is mint előtt.
2013. febr. 27. 13:27
 16/20 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Megnyugtatóak, és hasznosak voltak mind!:)

Mindenkinek ment a zöld kéz;)

2013. febr. 27. 13:30
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is miskolci vagyok és múlthét pénteken ivartalanították a szuka kutyám 10re kellett vinni és 11kor már mehetünk érte. Nekem nem hányt csak nagyon remegett. Este 6köröl már mászkált. Mondta az orvos hogy a műtét napján (pénteken)ne vigyük sétálni kaptunk kutyapelust de csak 1x pisilt rá amikor még nagyon kába volt. Este már le akartam vinni mert nem pisilt meg semmi és nagyon sajnáltam de hát nem lehetett. Szombat reggel mentem le vele de nem engedtem lépcsőzni egészen hétfő délutánig akkor jöttünk haza kontrollról és mondta az orvos hogy lépcsőzhet és hogy szép a varrat nincs begyulladva. Gallér van rajta egy percre se vettem le róla. Neki is volt rajta kötés amit hétfőn vett le az orvos most póló van rajta mert hiába van gallérja a hátsó lábával vakarja a sebet, és így nem piszkálja :)

Én hétfőig halálra izgultam magam minden bajom volt már meg is bántam az egész műtétet. Nagyon aggódtam. De már jól van szerencsére csak a gallért nem szereti. Szerintem minden képen oda vidd ahol megbízható az orvos az a legfontosabb. Akármilyen rutin műtét azért csak egy műtét. Minden jót kívánok és kitartást. :)

2013. febr. 27. 13:42
 18/20 anonim ***** válasza:
Ja még annyi hogy jövőhét szerdán kell menni varratszedésre. Van aki 8nap után kiszedi de a legtöbb orvos inkább 10 és 14nap között mert inkább nőjön bele kicsit a bőrébe mit hogy szétnyíljon, mert sajnos hallottam már ilyenről.
2013. febr. 27. 13:51
 19/20 anonim ***** válasza:
Én biztos ami biztos alapon a kórházat választanám. Ha az út miatt aggódsz kérd meg, hogy ébresszék fel vagy várja ki a rendelőben míg magához tér. Én nemszeretek kómás kutyát (sőt semmilyen állatot) hazavinni (mindig aggódom) és mindig szólok előre, hogy legyen teljesen ébren mire érte megyek... varratszedést már én csinálom itthon (nagy rutinom van benne) de mivel neked nincs ezért kb 10-14 nap múlva viheted vissza vagy akár azt már a te dokid is megtudj csinálni
2013. febr. 27. 14:06
 20/20 anonim ***** válasza:
A mi kutyáinkat nem adták ki,míg teljesen fel nem ébredtek.Saját lábukon jöttek ki a műtéti részlegből.
2013. febr. 27. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!