Csivava, Uszkár, Yorki melyik a legnyugodtabb, legcsendesebb?
Az első válaszoló aztán borzasztóan ért a kutyákhoz...
Az uszkár egy kifejezetten könnyen tanítható, intelligens kutyafajta, nem véletlen, hogy nagy sikereket aratott a fajta cirkuszi kutyaként.
Nyugalom szempontjából is az uszkár a nyerő. A yorki egy terrier, a terrierektől ezek az ismérvek távol állnak. Patkányfogásra lett kitenyésztve.
Csivavát pedig eddig akárhányat láttam, mindegyik olyan hiperaktívnak tűnt.
Első, Te meg egy idióta vagy, aki valószínűleg csak tévében látott kutyát.
Kérdező, mindhárom fajta csodálatos, annyi a titok, hogy nevelni kell. Nekem yorkim van, sulit végeztem vele, terápiás kutya. Nagyon okos, mint minden terrier, gyorsan tanul, de kissé makacs. Néha szereti hallatni a hangját, kiváló jelzőkutya, de ha következetes gazdi vagy, akkor simán le tudod csitítani. Én kb 2 ugatás után rászólok, hogy elég, és abba is hagyja.
Az uszkárok NAGYON jó természetűek, talán velük lenne a legkönnyebb dolgod. Okosak, gyorsan tanulnak, nyugodtak.
Csivavával nincs személyes tapasztalatom, de azt gondolom a sok negatív vélemény azért alakult ki velük kapcsolatban, mert többnyire plázacicák cipelik őket a hónuk alatt cuki rucikba bújtatva. Kellő neveléssel belőlük is ugyanolyan remek társat lehet nevelni, mint a többi kutyából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!