Miért fekszik le a kutyám séta közben?
valóban az a helyzet hogy a kutya akarja megmondani mikor merre és mikor van vége a sétának. az enyém is le szokott ilyet rendezni bár ha nem figyelek oda időben akkor nem teljesen lefekszik hanem abba a játékpózba.
először is főleg a fojtó miatt ilyenkor nem szabad húznod a kutyát mert annak nincsen értelme csak bekattan. nekünk is fojtó van. én ilyenkor azt szoktam csinálni hogy mellé állok és oldalirányba rántok a pórázon majd határozottan elindulok. ilyenkor szokott is jönni egyből bár volt rá precedens hogy pár lépés után megismtelte ha nem figyeltem. ilyenkor ugyanezt csinálom de akkor mr fenyegetően rámordulok hogy "befejezted?!" és akkor jön is mint a kisangyal. viszont amikor elindul a mihez tartás végett hogy igenis tartsa velem a lépést néha rántok egyet ugyanúgy oldal irányba a pórázon. ez határozott pillanatnyi rántás, viszont ha láthatóan szépen jön akkor békén hagyom, esetleg még leszólok neki hogy "azaz" ebből tudja hogy ezt várom el.
van még egy tipp igaz azt én akkor használom ha valamit nagyon elkezd szaglászni és félő hogy valamit megesz vagy ilyesmi, a rántás meg nem használ. ilyenkor oldalt a combján "megbököm" a lábammal, de nem a cipőm orrával hanem az oldalával. oldalra "kirúgok", tehát ha a kutya a bal oldaladon van akkor a bal oldali lábaddal TÉNYLEG CSAK FINOMAN ÉRINTÉS JELLEGGEL oldalra rúgsz a hátsó combjába. ez is egyfajta ösztökélés. és talán valamennyire kellemesebb de láthatóan hatásosabb módszer mint a fojtó pillanatnyi rántása ami azért valóban kellemetlen a kutyának. ezzel a "rúgással" kizökkented és egyáltalán nem nagy erejű egy kisgyermek sem érezné meg csak hogy értsd a dolog intenzitását. ha a pórázrántás nem használ akkor állj mellé, határozottan szólj hogy gyere és egyből rúgd is meg (bökjél rajta a lábaddal) így a hátsó combján oldalt, hidd el azonnal felkel majd.
Nagyon köszönöm a válaszokat!! Egyébként olyan helyre járunk, ahol el szokom engedni, de most hamarabb kellett hazajönnünk és nem volt elég ideje futkosni :/
Kipróbálom a módszereket és remélem be is válnak!! :))
Már csak azt nem tudom, mit tegyek, ha felugrál, megragadja a pórázt és szabályosan húzza...Ugrál körbe körbe és rángat...erre is lenne valamilyen megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!