Szobatisztasági gond, mit csináljak?
Sziasztok!
Már kértem itt tanácsot ez ügyben, de semmi nem használ. Hiába viszem ki kaja után, játék után, 3 óránként, viszem ki a szabadba a pelusát, járok indiántácot, vagy bármi, egyszerűen NEM HAJLANDÓ kint pisilni.
5 hónapos, még soha nem pisilt szabadban, és nem is hajlandó. Foghatjuk a pelusra, de nem szedem fel azért, hogy a parketta menjen tönkre, meg az nem a pelus hibája hogy nem és nem hajlandó kint pisilni. Akár 5-6 óráig visszatartja, csak h bent pisilhessen. És ez olyannyira nem pelus függő, hogy anyósomnál, barátnőmnél, bárhol képes konyhakőre, fürdőbe, szőnyegre pisilni. Mindegy, csak ne kint a szabadban.
Egyik kutyasétáltató azt mondja, hogy az ő kutyája is ezt csinálta, szerinte a hideg miatt, mert tavasz/nyáron lett szobatiszta a kutyája. Van aki azt mondja, ha ivarérett lesz, elkezd jelölgetni kint úgyis, mivel hím. Én már nem tudom mit csináljak...
6 hónapos korában ivartalanítani akartam, de most nem fogom, hátha tényléeg elkezd jelölgetni és ráérez a kint pisi ízére.
A haver kutyák pisijét szagolgatja mindig. Néha emeli is a lábát, akkor reménykedem, de nem éls nem pisil.
Van valakinek valami forradalmian új ötlete?
Alapvetően szerintem az a gond, hogy sikerült bent pisilésre szoktatnod a kutyát!
Nem tudom, hogy csináltad, de ez történhetett...
Mikor hozzád került hogyan kezdted el szobatisztaságra szoktatni?
Hát most épp nincs annyira hideg, és nem is esik.
Próbáld meg, hogy addig maradsz vele kint, amíg már nem tudja visszatartani. Azt írtad, hogy akár 5-6 órán át is vissza tartja, de akkor legyen 8 óra, ha kell. Tudom ez durva, de nem látok jobb megoldást. Esetleg hétvégén menjetek el kirándulni valahova, azt mondják jó idő lesz, így még élvezheted is a dolgot. Vigyél magaddal itatótálat, meg vizet, hogy amikor megpihentek, tudd itatni a kutyust.
Lehet hogy ez sem válik be, de nincs jobb ötletem.
Valamire mindig könnyű fogni... nekem is pelusra vannak szoktatva a kicsik és semmi gond a szobatisztasággal!
Régebben rongyokat, újságpapírokat tettünk be amikor alom volt oda jártak és amikor kilehetett már vinni simán szobatisztaságra lehetett pillanatok alatt őket szoktatni!
Figyelgesd a kutyát és amikor látod, hogy kell neki azonnal vidd le vagy ki! Addig maradj vele kint ameddig nem pisil vagy kakil, utána dicséret és mehettek haza.
Nincs olyan, hogy a pelus miatt nem lehet szobatisztaságra nevelni egy kutyát, csak többet kell vele lent maradni és megvárni mg kint elvégzi a dolgát.
Első: Miután elhoztam a kutyát egy hónapig nem mehetett ki, az oltások miatt, így maradt a bent pisi, kizárásos alapon. Ez nem olyan nagy rejtély.
Második: Én is erre gondoltam. Ha tényleg jó idő lesz, lehet hogy érdemes lesz egy kirándulás, esetleg szalonnasütéssel egybekötve, hátha tényleg nem bírja 8 óránál tovább a kis mocsok :) És akkor egy falatka szalonnát is kaphat esetleg, csak h érezze a törődést :)
11:36
Igen, már próbáltam, mint írtam eddigi rekordunk 5 óra!!!! pisi nélkül, sajnos télen ez is már necces, sőt már azon is túl vcan és kockáztattam kutyám és saját egészségemet pont a semmiért, tavasszal nyáron ez a tanács hasznosabb, mint télen...
11:36-os vagyok,
akkor ha leviszed és nem pisil felviszed és figyeled amint egy kis jelét látod, hogy pisilni akar megint le és így tovább.... előbb utóbb kénytelen lesz lent pisilni mert ugye bent nem fog tudni :-)
Próbáltam már azt is, hogy kiviszem, mikor látom, hogy készülődik, de sajnos 1. verzió: nem érünk ki (cipő, kabát, ajtó nyitás, ajtó csukás, lépcsőn le, kapun ki- cca 5 perc) bepisil, ő nyert bent pisilt, éljen- nem pelus függő a folyosón is vidáman becsorgat ha arról van szó...
2. verzió, kiérünk, de annyira nem kellett neki, szóval vígan kiröhög és nem pisil, felérünk, míg veszem le a cipőm, megsemmisülten nézhetem, hogy pisil.
Persze le nem szidhatom nagyon, meg verni pláne nem szabad, hiszen csak elbújik majd azt az ágy alá pisil. Szerintem szórakozik velem...
Én is csak a maratoni kirándulásban látom már a megoldást...
A hétvégére napsütést és 9 fokot mondanak. Ilyen időben már lehet kirándulni,. :)
Reméljük a március egy szép hónap lesz az első kint pisire :)
Asszem elmegyünk a kilátóra, és viszek naaaaagyon sok vizet, nagyon sokat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!