Szerintetek tévedhetett az orvos?
5 éves kutyusomnál néhány napja PRA-t diagnosztizáltak. Ez egy örökletes szembetegség ami vaksághoz vezet.
Onnan állapította meg, hogy amikor a sötétben bele világított a szemébe, a pupillája nem húzódott össze teljesen, ezután szemfenék vizsgálatot is végzett. Az alapján amiket olvastam, ebben a stádiumban már látványos látás problémáinak kéne lennie, de neki egyértelműen nincsenek, még éjszaka sem. Ráadásul szürke hályogja is van, és a szürke hályog és a PRA együttes megjelenése igen gyakori, de a hályog ilyenkor a PRA késői szakaszában jelentkezik, amikor már szintén látásproblémáinak kéne lennie. Szóval én nem vagyok benne biztos hogy igaza van. Igaz ő az orvos nem én, de azért az tény, ahogy az orvosok sok hülyeséget össze tudnak hordani. Az összes állatos ismerősömnek van minimum egy de inkább több olyan sztori a zsebében, hogy hogyan lett félrediagnosztizálva illetve félre kezelve az állata.
Ráadásul szerintem ő sem lehetett maximálisan biztos benne, mert utánanéztem a gyógyereknek amiket felírt a kutyusnak, és szemfenéki elváltozásra, meg vérkeringés javításra vannak. PRA esetén pedig nincs semmiféle gyógymód, ara nem szoktak felírni semmit.
Szerintetek elképzelhető hogy tévedett?
Azt tudom, hogy ők jól elvannak látás nélkül is. De pl a sétáltatás nem lenne így akkora élmény neki. Nem engedhetem el sosem pórázról, max a futtatóban, amit 5 perc alatt meg szokott unni.
Még csak két hónapja van nálam, és terveim voltak vele. Szerettem volna hogy egy olyan társasági kutya legyen, akit bárhova lehet vinni, most is jön velem mindenhova, még dogozni is. Valamint szeretek nagyon kirándulni, oda is szeretném vinni magammal.
Ha ezeket nem tudjuk megvalósítani, akkor is ugyan úgy fogom szeretni, és mellette leszek, csak rossz érzés, hogy pont azokat a dolgokat nem tudnánk megvalósítani, amiket elképzeltem vele.
Mindenképp elviszem még egy orvoshoz, ha ő is azt mondja, hogy PRA, akkor beletörődöm, ha azt mondja, hogy nem az, akkor meg nagyon boldog leszek. :)
Szia!
Csak nem az uszkárról van szó, akinek a neveléséről pár kérdést feltettél, én meg válaszoltam?:(
Mindenképp, főleg hogy voltunk már másik szemésznél is előtte, és neki nem tűnt fel, pedig ő is bele világított a szemébe, nem mondta hogy gond lenne a pupillájának a szűkülésével.
Amúgy halmozottan vannak szembetegségei.
Száraz szem betegség, és lehet hogy a PRA. A jobb szemén befelé forduló szemhéj, de erre a szemére nem is lát már egy kezeletlen szemgyulladás miatt. A bal szeme szürke hályogos. Hát jól megjártuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!