Az ölebeknél miben mások a szabályok?
na, be is bas.......na ,ha különb szabályok vonatkoznának a kis,és a nagyobb kutyákra!
a legtöbb nagyobb testű meg van nevelve ( mármint a napi szinten emberek ,állatok közelében tartottak),szemben a sok elcseszett ölebbel!
kutya az kutya ! nincs különbség, sem a méret sem a szabályok terén.
tömegközlekedésben ,kis testű a neki megfelelő méretű hordozóban , nagyobb testű szájkosár-nyakörv-póráz használattal. és élőállat viteldíj ellenében szállítható !
az új állatvédelmi törvény pedig minden ebrendeletet felülír ! és kimondja, hogy alanyi jogon tarthatsz kutyát!!! ( és annak 3 hónapnál nem idősebb kölykeit) a társasházi és a panelházak szabályzatát, mindent felülír !! mivel törvény !
de nem árt : kiírni a lépcsőházba ,hogy kutyátok van ,és felelősséggel nevelitek . ennyi elég ! és ezt is csak a biztonság kedvéért!
boltba, élelmiszert árúsító üzletekbe kutyát bevinni tilos! és ez legtöbbször ki is van irva ( a bejárati ajtón kicsi kutyát ábrázoló kép pirossal áthúzva )
persze étteremben ,és más vendéglátó helyiségben , a legjobb ha megkérdezed!
ha te beviheted ölbe 3 kg os kutyádat, akkor egy erős ember is beviheti ölbe a 40 kg-os kutyáját??? és beállhat eléd, vagy mögéd a sorba ?? szeretnéd??
mert bizony vannak akik félnek a kutyáktól, a kicsiktől is!! és az ő jogaikat ,nekünk kutyásoknak is tiszteletben kell tartani:) ( igaz a boltba ,pont az élelmiszer-biztonság miatt nem vihető be ,kivétel segítő kutyák !) segítő kutya ( vagy segítő kutyát kiképző kezében lévő ,segítő kutyának készülő eb :)( aki arra van vizsgáztatva, szerepel az adatbázisban,és fényképes igazolvánnyal, megkülönböztető hámmal vagy pórázzal van ellátva,stb,stb) pl. vakvezető, hallássérülteket-vagy mozgássérülteket segítő, epilepszia jelző kutyák ! na ők bemehetnek majdnem mindenhová , a gazdival,és ingyen !:)
Nekem is kistestű kutyám van.
Vonaton neki is kötelező a jegy, de bkv-n még soha nem kérték, pedig mindig van nálam, többször meg is kérdeztem már, hogy kell e neki lyukasztani. Hivatalosan kell, de 6 év alatt még soha nem kérték.
Élelmiszert forgalmazó boltba nem lehet vele bemenni, többnyire éttermekbe sem. De én voltam már vele 1-2 teázóban. Bevásárlóközpontba beviheted, de azon belül nem minden boltba engednek be vele. Hivatalok, üzletek...változó.
Az a legegyszerűbb, ha tudod, hogy hová mennél vele, akkor felhívod az adott helyet, és megkérdezed.
Ja, és én társasházban nem írattam alá beleegyező nyilatkozatot. A legtöbb lakó imádja a kutyámat, persze ehhez az kell, hogy legyen jól nevelt, szófogadó, és Te is legyél mintagazdi. Kakit felszedni, kutya ne ugasson a lakásban, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!