Kutyasétáltatáskor nem is én sétáltatom a kutyáimat, hanem ők engem! Hogy tudnám megtanítani nekik, hogy nyugodtan sétáljanak mellettem?
Nem sűrűn sétáltatom a kutyáimat, mert nagy udvarunk van, és ott rengeteget szaladgálnak. De amikor elviszem őket, akkor ők húzznak engem :S
Saját tapasztalatokra vagyok kíváncsi!
17/L
Minden kutyának szüksége van a sétára! Azért húznak egyrészt mert érdekes dolgokat látnak! A szaladgálás az udvarban nem elég! A séta nekik olyan mint nekünk a buli, a társaság meg az olvasás, ilyesmik...
Másrészről pedig nem lehet szilárdt a helyzeted. Meg kell tudniuk, hogy te vagy a főnök. Te mész ki előbb, engedély nélkül nincs evés, kaját elveheted tőlük, meg kell nevelni őket. És meg kell nekik tanítani a helyes pórázon sétát. A kertben. És utána majd kint. Ja és külön-külön. Minden kutya más bánásmódot igényel. A többiek majd biztos ajánlanak könyveket is. A sétáhot vékony bőrpóráz és egy bőrnyakörv a legoptimálisabb. Flexi, hám semmire nem jó, csak húzni tanítja őket. Esetleg fójtó, de az csak végső esetben. Külön-külön foglalkozz velük!
Igen, külön viszem őket, mert az egyik nagyon féltékeny a másikra. Ha a (így írom)féltékeny kutya azt látja h simogatom a másikat, akkor rögtön odajön és a másik elmegy :S egyszerűen nem tudom megnevelni h ne legyen féltékeny :S és van, hogy összeverekednek.
Szóval külön külön sétáltatom őket! :)
20:35-nél a pont =)
mellesleg, nem akarom megfojtani a kutyámat..., és jobb neki a hám, és így sokkal jobban megy, nem húz egyáltalán, de aztán lehet hogy csak nekem van ilyen különleges kutyám :)
Ha félrékeny akkor az azt jelenti, hogy ő van följebb a rangsorban. Mindig vele foglalkozz többet! Mennyi idősek és fiúk vagy lányok? Hagyd hogy elintézzék a sorrendet, és mindig a dominánsabb legyen az első. Sétálni együtt vidd őket, de külön neveld. Esetleg ivartanítás.
Amúgy ha a kutya meg van nevelve akkor nem kell megfojtani mert nem húz. Szóval akkor csal van tussolva a probláma a hámmal és nem megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!