Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam rá a kutyám?

Hogy szoktassam rá a kutyám?

Figyelt kérdés
Sziasztok, segítenétek 1-2 tippel, hogy hogyan tudnám rászoktatni a kutyusomat, hogy adjon "jelzőhangot" ha pisilnie vagy kakilnia kell? Májusi kutyus, bekakilni még sose kakilt be az első napokban sem, de néha még bepisil.
2009. szept. 9. 18:57
 1/3 anonim ***** válasza:
74%
én amikor kicsi volt mindig mondtam neki, hogy kimegyünk pisilni, ha kakilt akkor mondtam neki, hogy kaki lesz ugyes vagy megsimogattam.De ugye ezt sokszor el kell játszani:)És amikor bent vagyunk a lakásban, -most már-csak kérdezem tőle, hogy nem kell pisilni, vagy kakilni, és csak vakkant egyet, ha ki akar menni!Hozzáteszem, valamikor átvág, mert csak egyet futkározni akar, de az esetek 90%-ban a dolgát végzi!Sok sikert, nálam ez vált be.
2009. szept. 9. 19:40
 2/3 A kérdező kommentje:
szia! Köszönöm a tanácsot :)
2009. szept. 9. 21:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Már bocsánat, de erre mégis miért van szükség??? Talán azért pisil be, mert nem viszed le eleget. Neked se kell szólod, ha kakilnod kell! Oké, tudom, hogy ezt nem kéne összehasonlítani... De a kutyák nem szólnak! Ha rendszeresen viszed le naponta minimum 3-szor, de inkább 4-szer, amiből minimum 1 séta kifejezetten hosszú (minimum 1 óra), akkor nem lesz gond! És akkor nem az lesz, hogy amikor már szűköl és mondjuk nyüszít, mert mindjárt bepisil, akkor viszed csak le, hanem minden megy magától. Egyébként se értem miért "jelzőhangot" kérsz. Az én kutyáim azzal jelzik (és a régi kutyáim is így tettek), ha szerintük már itt a séta ideje és mondjuk én csak fél óra múlva vittem volna le őket magamtól, hogy felkelnek, mászkálnak, odajönnek. Rögtön tudom mit akarnak (mondjuk kettővel együtt egyszerűbb, mert külön külön persze jönnek kedveskedni is...)
2009. szept. 15. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!