Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyaiskola, vagy tréner?

Kutyaiskola, vagy tréner?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék iskolába menni kutyámmal. Viszont az a gondom, hogy egy alapfokú tanfolyam anyagából két dolog kivételével mindent tudunk, azzal a kettővel viszont meggyűlik a bajunk. Ráadásul ezeket a dolgokat a tanfolyam csak érintőlegesen veszi, hiszen a vizsgakövetelményekben például benne sincs. És ugye elég drága dolog.

A másik lehetőség egy tréner megkeresése, aki egyénileg a mi problémáinkkal foglalkozik. Nyilván kevesebb óra kéne, de az óradíj drágább, így árban kb ugyan annyira jönnénk ki. Viszont cserébe tényleg a lényeget tanuljuk, azt amire nekünk szükségünk van és nem csak érintőlegesen vesszük.

Egy tegnapi kérdésemben valaki azt írta, hogy az alapozásra akkor is mindenképp szükség van, ezért szerinte mindenképp tanfolyam. De az úgy meg rengeteg idő és pénz lenne, mert ahhoz a két dologhoz amit mi meg akarunk tanulni, utána még a középfokú tanfolyamot is el kéne végezni.

Szóval az a dilemmám, hogy vajon egy egyéni képzés is lehet e olyan hatékony mint egy tanfolyam. A tanulás itt sem zárt kertben történne, hanem utcán, inger gazdag környezetben.

Nektek mi a véleményetek? Iskola vagy tréner?

2013. febr. 22. 12:00
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Igazatok van, őt ez kevésbé fogja zavarni, mint azt én gondolnám. Meg majd találunk olyan játékokat, amihez nem kell látnia. Dehogy mondok le róla, ugyan úgy szeretni fogom őt, és mindent meg fogok tenni érte. :) Ő meg akkor is boldog kutya lesz, mert a kutyák nem állnak le sajnálni magukat, hanem alkalmazkodnak ahhoz ami van. :)

Csak az előbb még friss volt a sokk, azért akadtam annyira ki, mostanra már nagyjából megnyugodtam.

Azt is tudom hogy az ágyra is hülyeség volt felhívni, többször nem is fogom.

Azt, hogy a képzésével mi lesz, a betegsége kimenetelétől teszem függővé. Ha lassú lefolyású, akkor még évekig nem lesz gond, akkor belevágunk. Ha gyors lefolyású, akkor meg kel valahonnan kerítenem egy olyan trénert aki vak kutyákkal tapasztalt, mert nyilván sok mindent máshogy kell csinálni.

Úgy durván 12 hét múlva kiderül.

2013. febr. 22. 22:39
 22/22 anonim ***** válasza:

Ez a beszéd! ;)

Írj majd, ha van fejlemény!

2013. febr. 22. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!