Ha a megnevelt kutyám egy másik neveletlen kutya mellé
kerül, átveszi a szokásait?
Figyelt kérdés
Március végén kerül hozzám az új kiskutyám, akkor lesz 8 hetes. Nyáron fogunk elköltözni, és ahová költözünk, ott már van egy 2 éves kutya. Nem igazán van megnevelve, pórázt se sűrűn lát, és valószínűleg magát tartja falkavezérnek. Én a kutyám, amint hozzám kerül elkezdem tanítani, elsősorban a behívásra, de más trükkökre is. Szeretném ha okos, jól nevelt kutya lenne, aki engem tart főnöknek. De ha nyáron odaköltözünk nem fogja átvenni a másik kutya tulajdonságait? Továbbra is falkavezérnek tart majd? A másik kutyával idő (és igazság szerint kedv) hiányában nem annyira foglalkoznék, vele továbbra is az ő gazdája foglalkozna. Nem tudom, előtte mennyire számítanék falkavezérnek.
óó hát akkor nem lesz itt gond (azt hittem valami totál domináns kutya akivel hiába foglalkoznak), vedd át a stafétabotot, tanítsd ugyanúgy mint ha egy kölyök lenne (mindent az alapoktól). csak egy kis foglalkozás és mozgás kell neki nem több. amint megadod neki azt amit a gazdi sajnos nem tudott máris te leszel a főnök. az is lehet hogy a gazdinak megjön a kedve és együtt mentek majd sétálni, tanulgattok. ugyanis attól mert megneveled a kutyádat ugyanúgy rendszeresen foglalkoznod kell majd vele, séta, gyakorlások stb. ha elhanyagolod akkor kárbavész minden és ő sem lesz "nevelt".
2013. febr. 22. 15:43
12/12 Krande válasza:
Szerintem pl vidd be a lakásba hogy érezze hogy alapvetően hozzátok tartozik nem a fajtársához. Akkor rangsortól függetlenül te maradsz a Biztos Pont az életében.
Próbálj meg olyat hogy pl két jutifalatot fogsz és "ül!" és a neveletlen kutya is csak akkor kapja meg a falatát ha ő is leült. Ha rangsort nem is tisztáztok, a nagy látja hogy neki is le kell ülnie ha akar valamit, a kicsi meg azt látja hogy 1, lám még a nagynak is le kell ülnie ha mondod, 2, de ő ült le előbb tehát ő kapta meg előbb tehát ő csinálta jobban. (Ha a kicsi üt a nagy meg próbálja elszedni a falatot a szájából, akkor a nem kajás kezeddel fogj rá a nagy nyakörvére addig amíg a picsi le nem nyelte ami az övé.)
Arra számíts hogy hülye szokásokat pl postáskergetés, ásás el fog tanulni a nagytól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!