Akinek már volt felfázva a kutyája az légyszi segítsen abban, hogy fekve is pisilhet a kutya, amennyiben fel van fázva?
Igen, az nagy valószínűséggel vesemedence gyulladás. Azonnal állatorvoshoz kéne menni, nem gyógyul meg magától.
Vidd el holnap, még a hétvége előtt kérj rá gyógyszert.
nem jellemző . mivel szobatiszta,gondolom lakásban van tartva. sokat ,azaz sűrűn vidd le ! érdekes módon, nálunk a felfázás, mindíg összefüggésben áll a fülgyulladással, illetve fordítva ( felfázásnál, a fülgyulladás esélye is nagyobb ) hogy miért, ?? sok oka lehet, de ez van! nekünk azt javasolta a doki, hogy tartsuk melegen a kutyát ( hosszú szőrű pásztorkutya, nagy -erős-szőrös ) tehát nem igazán örült a betakarásnak :) de a kapott gyógyszerek is segítettek ( sajnos borzasztó drágák !)a nevüket nem tudom. és a séták is sokat segítenek, gyakori de rövid séták! 2-3 napon belül a hólyaggyulladás elmúlik, de addig akár óránként is jelez. és sokat kell utána takarítani . a fekhelyét is mosd ki ,miután elmúlt a baj.
és nem árt utána nézni,hogy mi okozta a felfázást!
az én kutyám még ebben az időben is hetente úszik , tegnap abban a hidegben is vagy fél órát úszott a tóban ( bár a fele be volt fagyva , volt,hogy a jeget törte be ,hogy úszhasson :)és érdekes módon ,télen soha nem volt felfázva. de nyáron egyszer egy futtatás után a nagy melegben slaggal lelocsoltam ,a víz nem volt túl hideg , de mégis felfázott. miért?
pont a meleg miatt !
nem szabad leforrázni ,így mondják, mikor a felhevült kutyára vizet locsolsz.
érdekes, mert ,ha futás közben belefut a vízbe semmi baja nincs .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!