Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Előkerülhet még a gazdája?...

Előkerülhet még a gazdája? Nyugodt szivvel új gazdához adhatom?

Figyelt kérdés

német ismerősünk talált még aug.19 én egy vizsla lány kutyát, 1 éves körüli, tetovált.

A tetkó száma sajnos nem vezetett semmire.

Neten hirdettem, rádióba bemondattam, a környéken ahol találták (3 kis falu) , a falugondnok kérdezte az embereket. Önkormányzat nem tud elveszett vizsláról.

Amúgy a kutyát egy szőlő hegyen találták.

Jó helyre fog kerülni, ismerősünkhöz, aki vadász,és van lány vizslája.

De az eredeti gazdát sajnálom,ha nem dobta ki és keresi.

Szerintetek kidobták? mert ha tetovált akkor tk-ves lehet, fiatal, és vmennyire értékes is,hiszen kölyökként biztos sokat adtak érte.

Chipet nem tudtak nézni benne, de ha vki nagyon keresi a kutyáját akkor nem hinném h otthon nyugiban ül és vár h majd lenézetik a kutya chipjét és hivják őt.

(ha chipes... amúgy az új gazdi majd megnézi h van-e benne)

szóval ha az eredeti gazdának hiányozna akkor neten is megnézné,ugye?

mit gondoltok?

2009. szept. 8. 22:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
52%

7:28asnak válasz:

Persze, ha jönne érte a valódi gazdája (tutira az övék lenne), biztos vissza adnám, de szeretném ezentúl látni, remélem megengednék, nagyon édes kiskutya, imádom, velem alszik. Amúgy szerintem már el is felejtette a régi életét, és nem lenne rossz neki, hogy megint változás lenne a kis életében??? Amúgy meg nagyon kell vigyázni a kutyusokra is, én egy percre nem eresztem szem elől, és ha nem biztos helyen vagyunk mindig pórázon van. Sokat kirándulunk, nyaralunk vele, szóval teljes értékű családtag lett! Jobb nyara volt mint sok embernek (ezt ismerősök mondták). Úgyhogy remélem most már nem is keresi senki!

2009. szept. 9. 17:47
 12/16 A kérdező kommentje:

hát de ha az eredeti gazdinak nagyon hiányzik, akkor biztos utánna néz legalább az interneten.

Vagy felhivja a közeli állatmenhelyt (oda is beszóltam).

Vagy a helyi rádiót ( oda is beszóltam)

végig nézem az összes elveszett vizsla hirdetését,2008 ig.

iwiwre is kiraktam.

Úgy gondolom,ha a gazdának hiányozna akkor azért rám bukkant volna.

Hát sajnos nem tudom 1000% ra hogyha ahhoz a családhoz kerül, akkor visszaadnák-e. Mert normálisok, van egy vizslájuk, vadásznak is, de ha ott megszokja a kutya őket, és ők is megszeretik, akkor senkinek nem lenne szive visszaadni, főleg ha nem is tudjuk, hogy milyen volt az eredeti gazdi (szerette-e?...)

szóval tudom hogy én mit éreznék ha elveszne a kutyám, és ezért szeretném visszajuttatni az eredeti tulajdonosnak.

De mint mondtam, ha az eredeti gazda szerette és hiányzik neki, akkor nagyon keresné és ránk bukkant volna.

És sztem nem lehet egy idős bácsié akinek nincs nete, mert tetkós kutya, kennelből származhat és ilyen kutyát nem mindenki vesz, főleg vizslák közül.

2009. szept. 9. 18:15
 13/16 A kérdező kommentje:

ja igen, és ma felhivtam a környéki menhelyt,megkérdeztem,hogy tetováltatnak-e kutyát, de azt mondták hogy nem hallott olyan menhelyről ahol igen.

A környéken tuti nincs ilyen menhely.

Amúgy ha térképen megnézitek, akkor Orosztonyban találták a szőlőhegyen.

Tehát nem sok falu van arra, és a környéken sok kutyát tesznek ki (általában csak keveréket)

2009. szept. 9. 18:17
 14/16 anonim ***** válasza:

Azért beszéld meg az új gazdikkal, hogy ha megkerül az eredeti, adják vissza. Keverékeket ha ki is dobnak, nem hinném, hogy egy fajtatisztát is kidobnak csakúgy. Szerintem vagy megszökött, elkóborolt (kölyök) és nem talált haza, vagy egy "jóakaró" kinyitotta neki a kaput.

Ahogy egy korábbi válaszoló írta, véletlenül is rálelhetnek, nem biztos, hogy pont azokat a hirdetési lehetőségeket olvassák, amin te hirdetsz. Ha tenyésztőtől jött el, akkor is ha megtalálják, legalább tudják, hova került. Nekem az gyanús, hogy menhelyek nem tudnak ilyen kutyáról, szóval biztos nem menhelyes kutya. Esetleg nézz utána, hogy abban a megyében vagy a szomszédos megyékben van-e vizslatenyésztő, ők tudnának még segíteni.

2009. szept. 9. 21:16
 15/16 A kérdező kommentje:

:D

képzeljétek most újra átgondoltam a tetoválási számot, mert nem lehetett annyira elolvasni, hát mondom akkor nem 6 tal kezdődhet hanem 5 tel.

úgyhogy most felhivtam a meoe-t, és úgy néz ki hogy meg van egy tenyésztő aki környékbeli.

Remélem nyomon vagyunk....

2009. szept. 10. 11:29
 16/16 A kérdező kommentje:

nah sikerült kinyomozni.

A gazda aki a tenyésztőtől vette, fél évvel ezelött odaadta az anyjának a majdnem 1 éves kutyát, aki tovább ajándékozta vkinek, de ő nem tudja,hogy kinek, meg most nem tud ezzel foglalkozni mert repülőtéren van.

Amúgy ismerjük azt a gazdát aki vette még a kutyát.

Na szóval biztos akinek az anyja ajándékozta tovább,annak nem kellett már a kutya és kidobta.

Ingyen kutyának ez a becsülete!!!!!!

Úgyhogy már nem keresem a gazdát, azt hiszem mindent megtettem a kutyusért, és lesz gazdája is, ahonnét remélhetőleg nem fog elkerülni.

A tenyésztő is azt mondta h legyen új gazdája.

2009. szept. 10. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!