Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Előkerülhet még a gazdája?...

Előkerülhet még a gazdája? Nyugodt szivvel új gazdához adhatom?

Figyelt kérdés

német ismerősünk talált még aug.19 én egy vizsla lány kutyát, 1 éves körüli, tetovált.

A tetkó száma sajnos nem vezetett semmire.

Neten hirdettem, rádióba bemondattam, a környéken ahol találták (3 kis falu) , a falugondnok kérdezte az embereket. Önkormányzat nem tud elveszett vizsláról.

Amúgy a kutyát egy szőlő hegyen találták.

Jó helyre fog kerülni, ismerősünkhöz, aki vadász,és van lány vizslája.

De az eredeti gazdát sajnálom,ha nem dobta ki és keresi.

Szerintetek kidobták? mert ha tetovált akkor tk-ves lehet, fiatal, és vmennyire értékes is,hiszen kölyökként biztos sokat adtak érte.

Chipet nem tudtak nézni benne, de ha vki nagyon keresi a kutyáját akkor nem hinném h otthon nyugiban ül és vár h majd lenézetik a kutya chipjét és hivják őt.

(ha chipes... amúgy az új gazdi majd megnézi h van-e benne)

szóval ha az eredeti gazdának hiányozna akkor neten is megnézné,ugye?

mit gondoltok?

2009. szept. 8. 22:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ismered a leendő gazdáját, vagyis tudni fogod, hol van a kutya, még mindig vissza tudjátok adni, ha jelentkezne érte az eredeti gazdi.
2009. szept. 8. 23:00
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem keresi, de elég nehéz dolga lehet, a mi kutyánk 1 nap alatt 25 km-re került a városunktól, csak nagy szerencsénk volt, hogy megtaláltuk újsághirdetés útján. A tetkószámot a MEOE-nél kérdeztétek?

Jártam már úgy is , hogy a kutyám rég elkerült kölyke veszett el 1-2 éves korában, és engem hívtak fel a MEOE-tól a tetkó szám alapján, mert én voltam a tenyésztő, majd én szóltam a tulajnak, hogy megtalálták a kutyáját.

2009. szept. 8. 23:01
 3/16 anonim ***** válasza:
73%

lányom januárban talált egy kutyust, chippezett volt, de nem volt reisztrálva, hirdettem mindenütt, de senki nem jelentkezett. Megtartottuk, azóta itt van imádjuk vissza nem adnánk senkinek. Amúgy rendezett gyönyörű kisermetű bolognese (fiatal is), nem értem, miért nem kereste senki.

lehet, hogy kidobták a vizslát is, az embereken nem lehet eligazodni. Nem mindenki felelős kutyatartó.Sajnos!

Lényeg, hogy most jó helyre kerüljön és boldog kutyus legyen!

2009. szept. 9. 05:58
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

05:58 - Mi van, ha valami nagyon messzi helyről keveredett el az a kutya, és a gazdi nagyon keresi, és mégis megtalál titeket, és nagyon várja haza, mondjuk kisgyerekes, akkor se adnátok vissza? Azért én ilyent nem tennék, ha esetleg hozzám kerül egy állat, és a gazdi mégis megtalálja nagynehezen. Nem attól lesz valaki felelős állattartó, hogy a kutyája eltéved, és nem talál haza. A nagyanyáméknak volt régen egy kutyájuk, ők imádták és jól bántak vele, falun, kertes nagy házak, a szomszéd meg egyszer megmérgezte szerencsétlen állatot, szóval nem mindig a gazdi hibája, ha valami történik az állattal.

Kérdező, olyan helyre add, ahol készek visszaadni az eredeti gazdinak, ha mégis rátalálna. Ki tudja, honnan jött az a kutya és hogyan keveredett hozzátok. Ha a gazdi keresi, és szereti, az övé. Lehet, hogy egy "jóakaró" kinyitotta neki a kaput. Így veszett el az én nagyiméknál tartott pici fekete kutyám is, mai napig nem tudom, hova lett, nem tudom, él-e még.

2009. szept. 9. 07:28
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy egy "kedves" tenyésztő dobta ki a kutyust, mert valamilyen hibája van ezért nem tudja hasznát venni. Ti erre nem gondoltatok? Esetleg tartós betegsége miatt is kidobhatták... Állatorvos mit mond? Lát valami betegségre utaló jelet?

2009. szept. 9. 07:54
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok. Az is lehet, hogy megunták és beadták menhelyre aztán onnan elszökött. Érdemes lenne végig kérdezni a közeli menhelyeket, hátha tudnak róla és a gazdájáról valami használható infót mondani. Tavaly nyáron találtunk egy fiatal kan Beagle kutyust, chip nem volt benne és a tetoválási szám alapján nem jutottunk semmire. Kicsit nyúzott volt a kutya, látszott rajta, hogy napok talán hetek óta nem evett és sokat kóborolhatott. Mi is bemondattuk a rádióba, hirdettük az újságban és interneten is, de nem jelentkezett érte senki. Aztán elmentünk a menhelyre és kérdezősködtünk, hogy esetleg tudnak e valamit róla. Akkor derült ki, hogy onnan szökött meg 9 napja. A gazdája adta be a kutyust. Szerencsére sikerült neki új gazdit találnunk és így nem kellett vissza mennie a menhelyre.
2009. szept. 9. 08:08
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Az en skot juhaszomban volt chip es tetovalas is, megsem lett meg soha, elmentem az osszes allatorvoshoz es kutattam. Arra akarok kilyukadni, hogy lehet, hogy a gazdaja keresi, az sem tiszta, hogy kerult a szolo hegyre.

Szerintem nyugodtan add oda es ha elokerul a gazdi, igy is el tudja majd vinni.

2009. szept. 9. 09:57
 8/16 anonim ***** válasza:

Igen a MEOE helyi szervezetéhez be kellene jelenteni hogy ilyen tetkószámmal találtatok kutyát.

minimum két hetet várni kellene vele.

2009. szept. 9. 15:36
 9/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Ide is tedd be, országos szintű és nagyon segítőkészek az emberek.

[link]

2009. szept. 9. 16:06
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha a leendő gazdája hajlandó lenne visszaadni, ha előkerül a gazdi, akkor mindenképpen érdemes szerető kezekbe adni! Nálam egy hétig volt egy kölyök kutyus, már az új gazdik jöttek volna érte, amikor (1 óra különbséggel) csörgött a telefonom, és a gazdája hívott hálálkodva, hogy mennyire kereste már és milyen jó hogy meglett. Nem volt tetkója, se chipje, az orvos szerint teljesen jó felépítésű kis kölyök volt, nem tűnt gazdi nélkülinek. Hírdettem plakáton, neten, kérdezősködtem, végül érte jöttek :) Mint kiderült teljesen véletlenül talált a gazdi egy ismerőse a blogomra(!), ott látták meg a képeket, és az egésznek a furcsasága hogy ez az ismerős nem tudta milyen fajta kutyát is keresnek, véletlenül derült ki, hogy látta a hírdetést, és éppenhogycsak ideértek az utolsó percben :)

Nincs a közelben más település vagy tanya? A falvakban már csak körbe ért a hír, de azért beszéld meg az új gazdikkal, hogy ha meglesz, akkor visszakéne adniuk.

2009. szept. 9. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!