Foresto nyakörv?
Sziasztok! Tudom, hogy van már néhány Forestos kérdés, csak én arra lennék kíváncsi, hogy akik használják, mennyi idő után működött rendesen? Én pénteken raktam fel a 2 Kaura, és találtam bennük kullancsot, igaz szívott vért, de döglött volt, ahogy most kivettem. Volt olyan, ami összeaszalodva lógott a szőrük végén.
Most teljesen tanácstalan vagyok, hogy jó lesz-e vagy sem.:S
Saját tapasztalatok esetleg? Köszönöm mindenkinek a választ. :)
Ezeknek a nyakörveknek elsősorban nem az a feladatuk, hogy a kullancs vérszívását megakadályozzák, hanem hogy a kórokozó bejutását meggátolják, vagyis addigra purcanjon ki.
Másoltam egy kicsit: A kórokozót a kullancs nem azonnal, a vérszívás megkezdésekor juttatja be a kutya vérkeringésébe.
Az igazán nagy veszélyt az jelenti, ha a kullancs több mint két napig élősködhet a kutyán, ugyanis a vérszívás megkezdése után 48 órával kezdenek a kullancsban tolongani a fertőzésre kész, átalakult kórokozók.
Szóval bármelyik nyakörv használata során -még a Foresto-nál is- lehet, hogy találsz a kutyán kullancsot, még az sem kizárt, hogy befúrja magát, de hogy nem juttat be kórokozót, az szinte biztos.
Szerintem jó nyakörv a Foresto, legalábbis mi meg vagyunk vele elégedve, mi is ezt használjuk. :)
Köszönöm a válaszokat! :) Megnyugodtam akkor, csak sajna már volt szerencsénk a Babéziához mindkettővel, aztán nagyon féltem őket.:( De az erdei séták kellenek nekem is.:)
Ment a zöld kéz mindkettőtöknek.:)
Sajnos az enyhe tél miatt már most élénkek a kullancsok. Ha akár csak egy élő, megszívottat is találnál valamikor, én ajánlom egy plusz védekezésként a Neostomosannal való befújást kritikus helyekre menéskor.
Egyetlen egy készítmény sem ígér 100 %-os védelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!