Cane corso kiskutyámnak szeretném levágatni a fülét valamint a farkát, de eddig csak elutasításba ütköztem! Valaki tud borsod megyében vagy a környező megyékben olyan állatorvost aki elvégezné ezt a műtétet?
én sose értettem, és nem is fogom érteni a csonkítás értelmét. régebben volt oka, de most már csak divat.
azért még is csak egy csonkításról van szó.
én se örültem volna neki, ha anyám 5-6 éves koromban megcsonkíttatja a fülem...szerintem ez valamilyen szinten kegyetlenség azért, hogy a te igényeid ki legyenek elégítve.
az a kutya füllel, és vágott füllel is ugyan az a kutya marad, ugyan azzal a temperamentummal, és ha valaki az utcáról nézi, nem azt fogja nézni, hogy füle van-e hanem azt, hogy mekkora monstrum...nekem dobim volt, füllel farokkal, mert megbeszéltem a tenyésztővel anno, hogy egyet hagyjanak meg úgy, ahogy van. sose bántam meg, igaz, sokan nem ismerték fel, de azok nem is értettek a kutyákhoz....az ő véleményük meg nem igazán érdekelt...
11-es vagyok. két kutyám van, egyik már évek óta ivartalan, a másikkal áprilisban megyünk a műtétre.
Az ivartalanításnak egyáltalán nem vagyok ellene, sőt!
Mint azt már előttem leírták...ha a kutyának megmarad a füle, attól nem lehetnek komoly betegségei, se kölykei, de ha megmarad ivarosnak, akkor bármilyen rákot, fertőzést meg stb elkaphat, arról nem beszélve, hogy fél évente idegeskedhetnék, hogy mi van, ha csak 5 percig nem figyeltem oda...
Úgyhogy, én a helyedben nem említeném egy lapon a kettőt...mert szerintem még egy árnyalatnyi hasonlóság sincs köztük, meg a céljuk között...
igen, lehet indokolt, csak több a divatból levő fülvágás...
Amúgy, igazad van, a rák nem elkapható, de mivel felsoroltam, ezért az elkapható dolog az utolsó említett dologra vonatkozik... szerintem eléggé egyértelmű, de te most direkt kötekedni akarsz.
Amúgy, több ismerősömnek volt rákos a kutyája, mint fülgyulladásos, úgyhogy nem feltétlen igaz, ami mondasz.
De, mind1, mert te most konokul ellen akarsz állni a véleményemnek, és ebben a hozzászólásomban is a hibát fogod keresni...
Értékelem azokat, akik szerint nem 7 napos korig lehet vágni farkat és lehet fület is vágni. Akkor legyetek szívesek fellapozni a hatályos jogszabályt. De mivel csak a szátok nagy, így segítek:
16. § (5) Eb küllemének megváltoztatása érdekében farok kurtítás végezhető, az eb hét napos koráig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!