Hány éves legyen kb. a kutya? Bővebb infó és több kérdés lent.
Szeretnék egy menhelyi kutyát örökbefogadni. De még panelba lakok. Majd később ha lesz rá elég pénzem elköltözök kertes házba.
Kb. hány éves legyen a kutya? Nektek milyen fajta kutyátok van panelba? A ti kutyátok elvan egyedül? Akár 8 órát? Érdemes ivartalanítani? Fiú vagy lány legyen? Bocsi a sok kérdést...
Menhelyi felnőtt kutyát csak ivartalanítva adnak örökbe. :)
De egyébként igen, könnyebb együtt élni ivartalan kutyussal.
talán ,akkor majd később tedd fel ,az amúgy is egyértelmű választ kicsikaró kérdésedet:)
mivel alapvető: kölyök,ivartalanított, lánnyal könnyebb,közepes testű, a keverékek egészsége jobb,stb.
a többi meg nevelés kérdése .
6.
igen ,én úgy értelmezem, hogy most még nem akarsz kutyát mert ,még panelban laksz, csak akkor,ha már elköltöztél,ha már lesz rá pénzed.
ha félreértettem, akkor újraértelmezem:)
most szeretnél örökbe fogadni?
ok. csináld.
kölyök kutyával könnyebb,és nehezebb:) ivartalanított legyen mindenképpen!!!!!!
a szukákkal kicsit talán könnyebb bánni, de ez relatív.
mi egy nagytestű pásztorkutyával élünk együtt. szobakutya. panelban! símán elvan 8-10 órát egyedül, de komoly munka van benne! sok-sok munka! magunknak neveltük,így mindenben olyan ahogyan szerintünk egy remek kutyának viselkednie kell. nappal játékos, vidám,sétálós ( tegnap úszott ,2 fokos vízben !!,sokat !!,a délután felét átaludta ,de ) estére visszavált pásztorkutyává,és az ajtó előtt fekve vigyázza álmunkat,vagy adott esetben őrzi a családot ,amíg én éjjel dolgozom. hiszen ez a dolga. de ,ha belefekszik az öledbe ( 50 kg ) olyan mint egy kiscica. csak nagyobb .egyszerű a dolog, a te kutyád, így neveld olyanná ,amilyen kutyát szeretnél. és ez rengeteg idő!! rengeteg munka,sok pénz:) ilyen egyszerű.
10-12 hetes kölyökkel könnyebben tanulod meg a kutyázást, mint egy 3-5 éves kifejlett , esetleg domináns kutyával. mert a kutya tudja,hogy mit akar, te pedig még nem. így könnyen átveszi az irányítást:) a vezérséget tanulni kell:)
az irányítást pedig nem a pórázzal,meg a nyakörvvel,hanem a viselkedésünkkel , a kisugárzásunkkal, a nyugalmunkkal érjük el !
huzzzzál el a kutyádért :)már biztosan nagyon vár valahol:)
Köszönöm a válaszokat! Bár nem jutottam 1-ről a 2-re. Valaki azt mondja kölyök kutyát fogadjak örökbe, valaki meg azt hogy legyen kicsit idősebb...
Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai is. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!