Elvesztettem a falkavezérséget. Hogy szerezzem vissza?
Szerintem tartsd egy kicsit ridegebben, ne foglalkozz vele folyton, ne babusgasd, ne simogasd egy nap 985ezerszer, ne is nagyon szólj hozzá azon túl amit feltétlen kell: gyere, ül, ilyesmik. E
zt mondjuk úgy két hétig, aztán majd meglátod, hogy kell e még folytatni, vagy kezdi kapisgálni a lényeget.
A falkavezérség maximális betartása, mint pl. nem arra megy a séta amerre húz a kutya, vagy hogy melyikőtök eszik előbb.
A szidás mikor és miért történik? Csak mert néha jobb ha szidás nélkül egyszerűen fapofával vesszük tudomásul a kutya rossz húzását.
Elég régóta csinálja, hogy ha kajaidő van, akkor dübögteti a lábával a garázs ajtaját. Ezért szidtam meg, viszont utána nem jött játszani. Tényleg próbáltam kioldani, de sem a kergetőzés nem jött be, hangadások, hempergés, semmi. Ilyenkor pedig fél.
Mit tegyek?
Napi 1 óra intenzív foglalkozás, a többi a szükséges séta.
A fajtája pedig beagle.
Nem is tudom. Nem kifogásokat keresek, vagy mentegetőzést, mert távol álljon tőlem, de a társammal flottul ugyanannyit foglalkozunk a saját kutyusunkkal, és a kötődéssel nincs probléma. Az én babámmal reggel SULI előtt foglalkozom, és miután hazajöttem. Értelemszerűen hétvégén próbálok minél többet vele lenni.
Ezt most nem "visszapofázós" üzenetnek akartam írni, és köszönöm a válaszodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!