Miért rágta szét a cipőm a 3 hónapos kölyköm? Gyakorlom a falkavezérséget, nevelem.3 napja van nálam, a harmadik éjszakán szétszedte.
Pedig 21:20-23:40 közt sétáltam vele és játszottam,alig bírt hazajönni azonnal lefeküdt.Kivittem pisilni 4kor is hajnalban.Erre 7:30ra szétszedte
Hol és mit rontottam el ? :(
Ezt a falkavezérséget kezdjük túlzásba vinni.. 1 három hónapos KÖLYÖK-ről beszélünk. Egy 2-3 éves gyereknek se nagyon lehet túl szigorú határokat szabni.
Egy kölyök ha unatkozik lefoglalja magát. Lehet nő a foga és rághatnékja van. Sok minden lehet. Én amúgy úgy csináltam hogy ha már bent van a lakásban akkor a szobámba vannak ott nem szednek szét semmit, mert jobban oda tudsz rá figyelni. Azért egy rágcsálás hanggal jár :)
3hónapos kölyöknek ne állíts még olyan nagyon szigorú szabályokat Várj vele 5-6hónapos koráig. És ne várd el tőle hogy ő legyen a minta példány és ne tegyen tönkre semmit. Egy kölyök kutya ezzel jár.
Kölyök kutya, 1órát fent van 1 órát alszik. nem tudod úgy lefárasztani h ne keljen fel éjszaka és ha unatkozik bizony h rág.
Én ezt úgy kerültem el, h mindent elraktam előle és nagyon nagyon sok játékot vettem és csináltam neki! Ezt úgy értsd h minden amit elért volna felraktam magasabbra valamint kb. 5 labdát, 5 csipogós játékot vagy 5 kötelet vettem valamint préselt marhabőrcsontot is raktam le neki. így mindíg talált valamit amit rághatott és nem tett kárt az értékeimbe!:D
Szia!
Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy 3 hónapos kutya 3 nap alatt megtanulja, mit szabad, és mit nem?
A falkavezérséget meg pláne nem tudod felállítani 3 nap alatt, amúgy sincs sok köze a rágcsáláshoz.
El kell tenni előle mindent, ami nem neki való.
Sőt, másfél méter magasra legalább, pl. gyógyszer, csoki, mérgező növények.
A rágásról nem fog leszokni magától, a fogváltás is majd most jön, ilyenkor a legmegátalkodottabbak, olyat is megrágnak, amiről nem is gondolnád.
Adj egy kis türelmi és tanuló időt a kutyusnak, meg magadnak is, csak úgy fogod benne örömödet lelni, különben nyűg lesz Neked, a kutyának meg szenvedés a veled való élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!