Hogyan tanítsam meg a kutyámat, hogy bentmaradjon az óljában? Azt szeretném, hogy ott is aludjon. Ahhoz még több idő kell?
Vezesd be a "marad" vezényszót, vagy egyszerűen csak csináld azt, hogy ha bent marad egy kicsit, megdícséred és kiengeded. Azt meg se próbáld, hogy beküldöd, és akkor ő majd "jó sokáig" ott marad, mert ilyet a kutyák nem tudnak. Vagy akkor jöjjön ki, ha megengeded, vagy akkor, amikor akar, de szvsz kegyetlenség csak azért ott tartani, mert te azt akarod, hogy a házában legyen.
Egyáltalán miért akarod ezt erőltetni? Majd bemegy magától, ha fázik, nem hülye ám ;) Az enyémet én nem tudtam soha beküldeni a kutyaházba, parázott tőle, aztán magától rájött, hogy az jó, és abban alszik. Persze ha eldugod a kert végébe, ahol nem tudja őrizni a házat, akkor valószínűleg keres majd jobb helyet, de alapvetően nem buta állatok a kutyák, és nem fáznak meg, ha van kutyaházuk és hajlandók bemenni erőszak nélkül.
Még nem láttam kutyát megfagyni a teraszon, ha volt kutyaól is... Be fog menni, ha fázik.
Milyen fajta? Mert én is aggódtam az első években, hogy majd jól megfagy a kutya kint, de amikor -20 fokban kinéztem és a hátára vágódva, széttett lábakkal horpasztott, mint az állat, na, akkor megnyugodtam.
Amikor fázik, akkor első fokozat, hogy összekuporodik zsebkendőnyi méretre az ajtó előtt. Amikor nagyon fázik, kettes fokozat, hogy bemegy a házába (óljába). De akkor már durva hideg és pl. hóesés kell, hogy legyen, csak akkor megy be... A miénk pásztorkutya, utálja a bezártságot. És hosszú szőrű, így aztán nem fázik sokszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!