Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » BARF-nál muszáj egy nap...

BARF-nál muszáj egy nap kétszer kapjon enni vagy elég egyszer?

Figyelt kérdés

2013. febr. 12. 23:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy kötelező lenne kétszer adni neki, de a nyers étel mennyiségre jóval több, mint a száraztáp. Az én kutyám 600 g szárazat eszik, nyersből meg majdnem 2,5 kg-t kellene neki adni. Én a szárazat is ketté veszem, tehát a nyerset is ketté venném, hogy egyszerre ne legyen olyan sok a gyomrában, nehogy gyomorcsavarodást kapjon. Bár egyesek azt állítják, hogy a BARF-os kutyáknál nem is jellemző a gyomorcsavar.
2013. febr. 13. 00:02
 2/20 anonim ***** válasza:
2,5kg? Milyen fajta kutya?
2013. febr. 13. 07:08
 3/20 anonim ***** válasza:
A testsúly 3-4 százalékát írják napi nyersétel mennyiségnek aktív vagy gyorsabb anyagcseréjű kutyáknál. Az egy 65 kg-os kutyánál 2-2,5kg.
2013. febr. 13. 08:59
 4/20 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanúgy egyszer van az etetés.
2013. febr. 13. 09:43
 5/20 anonim ***** válasza:

igen muszáj kétszer etetni. Nekem is másfél kilónál többet eszik.

Az a baj hogy ha egyszerre eszi meg akkor sokkal nagyobb esély van a gyomorcsavarodásra is.

Én úgy etetem hogy mondjuk kedd este meg szerda reggel farhátat kap(fél-fél kilót) szerda este meg csüt reggel meg szarvast(vagy épp ami van hús) és ezt így felváltva. Így csak kilósával vannak lefagyaszva itthon a húsik.

2013. febr. 13. 10:01
 6/20 A kérdező kommentje:
Akkor most a testsúlyának a 3-4%-a egy evés?
2013. febr. 13. 10:37
 7/20 anonim ***** válasza:

A napi kajája a súlya 3-4%

Az meg hogy 3 vagy 4 azon múlik hogy hogy hasznosít a kutyád. Ha fogy a 3%tól akkor 4, ha látványosan hízik a 4től akkor meg 3.

2013. febr. 13. 10:40
 8/20 anonim ***** válasza:
76%

Felnőtt kutyának általában a testtömeg 2-3%-a elég szokott lenni, ha nagyon aktív és gyors az anyagcseréje is, akkor kell 4%.

Mi most 2,5-3% között vagyunk és így is gyarapodik a 1,5 éves növendék bullmacim.

Amúgy a 2x etetés nagyon ajánlott. Nálunk vacsorára kapja a farhátat (50-70 dkg) és a zöldséges mix felét ( kb. 10 dkg) a kutyám, utána egyből megy pihizni és csak szuszog. Ha erre még ráenne 40 dkg szarvast és a zöldséges mix másik felét, szerintem szét is durranna :D

2013. febr. 13. 10:47
 9/20 A kérdező kommentje:

Lehet én nem értek valamit...

17-18kg a kutyám, nem túl aktív és már ivartalanított is.

A szárazakból az egyik azt írja 420g a másik azt 500g az adagja. De ha kiszámolom (elég 3%) akkor 540g a napi adagja. Nektek hogy jön ki akkora különbség a kétféle etetés között?

2013. febr. 13. 11:02
 10/20 anonim ***** válasza:
Este lemérem mennyit kapnak a kutyáim, nekem a 2,5kg kissé soknak tűnik, hacsak nem bernáthegyi, angol masztiff vagy egyéb óriás termetű masztiff az a kutya.
2013. febr. 13. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!