BARF-nál muszáj egy nap kétszer kapjon enni vagy elég egyszer?
igen muszáj kétszer etetni. Nekem is másfél kilónál többet eszik.
Az a baj hogy ha egyszerre eszi meg akkor sokkal nagyobb esély van a gyomorcsavarodásra is.
Én úgy etetem hogy mondjuk kedd este meg szerda reggel farhátat kap(fél-fél kilót) szerda este meg csüt reggel meg szarvast(vagy épp ami van hús) és ezt így felváltva. Így csak kilósával vannak lefagyaszva itthon a húsik.
A napi kajája a súlya 3-4%
Az meg hogy 3 vagy 4 azon múlik hogy hogy hasznosít a kutyád. Ha fogy a 3%tól akkor 4, ha látványosan hízik a 4től akkor meg 3.
Felnőtt kutyának általában a testtömeg 2-3%-a elég szokott lenni, ha nagyon aktív és gyors az anyagcseréje is, akkor kell 4%.
Mi most 2,5-3% között vagyunk és így is gyarapodik a 1,5 éves növendék bullmacim.
Amúgy a 2x etetés nagyon ajánlott. Nálunk vacsorára kapja a farhátat (50-70 dkg) és a zöldséges mix felét ( kb. 10 dkg) a kutyám, utána egyből megy pihizni és csak szuszog. Ha erre még ráenne 40 dkg szarvast és a zöldséges mix másik felét, szerintem szét is durranna :D
Lehet én nem értek valamit...
17-18kg a kutyám, nem túl aktív és már ivartalanított is.
A szárazakból az egyik azt írja 420g a másik azt 500g az adagja. De ha kiszámolom (elég 3%) akkor 540g a napi adagja. Nektek hogy jön ki akkora különbség a kétféle etetés között?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!