Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Napi egyszer, vagy kétszer...

Gyurczy kérdése:

Napi egyszer, vagy kétszer etessek?

Figyelt kérdés
10 hónapos Német Dog - Német Juhász keverék kutyusomat legjobb esetben is kétszer tudom megetetni, de a reggeli etetés után magára kell hagyjam az ebet. Tekintettel arra, hogy saroktelken lakunk, és reggel elég nagy nyüzsi van (reggeli kutyasétáltatók, autók, biciklisek, setb.) nem hinném, hogy a kutya az etetés utáni 1 óra pihenőt betartja, félek, hogy a nagy szaladgálásban bélcsavarodást kap, ráadásul ilyenkor felügyelet nélkül van, az azonnali segítségnyújtás sem megoldható. Etessek egyszer, este, ami után biztosan nem ugrabugrál, vagy nyugodtan mehet a reggeli is?
2010. nov. 6. 19:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
5%
elég egyszer..
2010. nov. 6. 19:04
 2/11 anonim ***** válasza:
6%
Én kétszer etetek. Egy spániel meg egy havanese kiskutyám van, akik akkor jönnek-mennek ki-be a lakásból az udvarra amikor akarnak (kutyaajtón keresztül)Reggel kapnak rendesen, vagyis többet enni, és este csak egy kevés konzerv kaját. Viszont a száraz kaja egész nap előttük van, még akkor is ha most sokan elszörnyednek. Soha nem eszik túl magukat, csak amennyi nekik kell. A kicsire meg éppen evés után jön rá mindig a rohangálás, és eddig semmi bajuk nem volt. Nem hiszem, hogy bélcsavarodást kapna a rohangálástól a kutya.
2010. nov. 6. 19:07
 3/11 anonim ***** válasza:
9%

19:07

Nálunk is ez a helyzet, kétszeri etetés + folyamatos száraztáp. Nekünk eddig sem volt gond, és szerintem ezután sem lesz :)

2010. nov. 6. 19:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nagytestűnek számít a kutyád, talán a hajlam jobban benne van.Vagy adsz neki reggel is és izgulsz, vagy marad az esti etetés. Mit kap? Mennyi a teljes napi adagja?
2010. nov. 6. 19:15
 5/11 MME ***** válasza:
100%
Kétszer mindenképp - a napi egyszeri etetés nagyon megterhelő. Ha pedig ilyen nagy termetű a kutyád, akkor én azt ajánlanám, hogy háromszor, mert jellemző a gyomor- és bélcsavarodás. És minimum egy óráig nem ugrálhat utána, hiszen attól csavarodik meg, mindenképp meg kell oldanotok.
2010. nov. 6. 19:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden nagytestűnél fordul elő gyomorcsavar . Sajnos, a hajlam rá, ami számít. Tudok kutyáról, amelyiknek az üres gyomor fordult át.És tudok olyanról is, amelyik a vacsora után rohangált a kerítésnél nap, mint nap, és sosem volt baja.

Persze, ésszerű vigyázni, hiszen az ember igyekszik minden rizikós helyzetet kizárni.

2010. nov. 6. 19:41
 7/11 anonim ***** válasza:
Én is a gyomorcsavarodás kockázata miatt osztom szét a 700g tápot két részre. De szerencsére az én kutyám reggeli és vacsora után is lefekszik pihenni, nem ugrál, úgyhogy magára merem hagyni.
2010. nov. 6. 23:43
 8/11 A kérdező kommentje:

elsőnek: Kutya előtt kaját nem hagyunk, akkor eszik és azt, amit én (mint falkavezér) adok neki.

4-iknek: ~650g Acana száraztápot kap ~300g Real Nature konzervvel keverve, ez a napi adag az okosok szerint.

MME: A napi háromszori etetés kizárva, vagy pénzt keresek valahol máshol, vagy se ő se mi nem eszünk 1x se. :/ Napi 2x-it meg tudom oldani, de a reggeli utáni 1 óra pihenést levezényelni már nem megy.

2010. nov. 7. 18:51
 9/11 anonim ***** válasza:

ha gondolod felkelsz egy órával hamarabb odaadod a kutyusnak a kaját mondjuk a garázsban és visszafekszel

így az etetés-pihenés is megoldva:)

2010. nov. 10. 05:14
 10/11 anonim ***** válasza:
előző vagyok azt kifelejtettem hogy 1.5 éves koráig 2x kell etetni
2010. nov. 10. 05:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!