Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Napi egyszer, vagy kétszer...

Gyurczy kérdése:

Napi egyszer, vagy kétszer etessek?

Figyelt kérdés
10 hónapos Német Dog - Német Juhász keverék kutyusomat legjobb esetben is kétszer tudom megetetni, de a reggeli etetés után magára kell hagyjam az ebet. Tekintettel arra, hogy saroktelken lakunk, és reggel elég nagy nyüzsi van (reggeli kutyasétáltatók, autók, biciklisek, setb.) nem hinném, hogy a kutya az etetés utáni 1 óra pihenőt betartja, félek, hogy a nagy szaladgálásban bélcsavarodást kap, ráadásul ilyenkor felügyelet nélkül van, az azonnali segítségnyújtás sem megoldható. Etessek egyszer, este, ami után biztosan nem ugrabugrál, vagy nyugodtan mehet a reggeli is?
2010. nov. 6. 19:02
1 2
 11/11 MME ***** válasza:

Az én kutyáim egész nap elvoltak nyugisan, kivéve, etetés után - akkor nagyon belelendültek a dologba. Úgyhogy én is bezárom őket éjszakára (többek között ezért is), bezáráskor kapnak egy adagot, kiengedés előtt is egy órával, és a harmadikat a kettő között szoktam, bármilyen foglalkozás előtt, ami eltereli a figyelmüket a játéktól és a nagyobb mozgásoktól.

De egyébként nem arra gondoltam, hogy oszdd el a 24 órát 3 egyenlő részre, és úgy kapja meg az ételt, hanem hogy egyszerre ne kerüljön túl sok adag a gyomrába. Azért miután hazaérsz, csak van 3 órád lefekvésig? Mert akkor kaphatna egy adagot akkor, amikor megérkezel, és egyet akkor, amikor már lefekvéshez készülődnél. Így is sokkal jobb.

Vagy esetleg nem tudjátok megbeszélni valamely szomszéddal, hogy ugorjon át hozzátok? Bár nem tudom, milyen környéken élsz.

2010. nov. 10. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!