Van egy amstaff szuka kutyám,10hónapos mindjárt és nagyon kicsinek találom a fajtához mérten. Szerintetek fog még nőni/erősödni? Képet csatolok hozzá.
magasodni már talán nem fog, izmosodni biztosan.
bár ha filigrán jelleg, akkor vékony maradhat.
viszont, ha sokat futtatod, meg edzed, biztos szép szálkás lesz.
saját megjegyzés:
szerintem se fajtatiszta staffi, bár ez semmit se von le az értékéből.
Kelet-Magyarországról vetted? ott nagy divat a szaporítás sajnos.
az expresszes hirdetésekből úgy látom, ott ebből próbálnak megélni :(
az a baj hogy ezzel a fölülről fotózott képpel sokat nem lehet látni a kutyából, így tévesek is lehetnek a következtetések. most én a fotó alapján írom le a véleményemet amit esetleg egy két jobb kép után megeshet hogy megváltoztatnék.
számomra úgy látszik hogy ez a kutya jóval magasabb a szüleinél. a szülők alacsony nagyon széles mellkasúak, és ennek már kiskölyök korban kellett volna látszódnia. kis rövid lábak széles mellkas. a feje nekem sem tűnik staffisnak, ugyanakkor hozzáteszem hogy a fotó szöge miatt lehet optikai csalódás. a staffi fejének "kocka" formája van. amit csak egy olyan fotó alapján lehet megítélni ahol ül és vele egyszögben van a kamera tehát nem felülről vagy alulról fotózzuk a kutyát. ilyen képről lehet látni a mell szélességét is. hasznos egy oldalról fotózott kép is ami alapján lehet látni a kutya teljes testalkatát, a fej méretét a testhez képest, a magasságot szintén a testhez viszonyítva stb.
egyébiránt azt hozzátenném hogy a szülőkből sem sok látszik de főleg a hátsó kutya fejét elnézve nem lepődnék meg ha pit vér csörgedezik a kutyában. ha ezt a kevés infót amit láthattam veszem alapul, lehetséges hogy (jobbik esetben) a te kutyádon kiütött a pit vér és emiatt nem is olyan széles mint a staffik általában. ha nem tévedek a fotók alapján, akkor bár nagyon szélesebb nem lesz de izmosabb igen. viszont nem árt tudni hogy a puszta udvaron szaladgálástól nemigen lesz a kutya olyan gyönyörűen izmos mint a neten.
persze a legjobb az lenne ha a kérdező jobb képeket készítene a kutyáról hogy jobban meg lehessen ítélni a körülményeket egy biztosabb válasz érdekében.
jobbak a képek, véleményem szerint továbbra sem fajtatiszta staffi, inkább pitnek gondolnám, valamint a szőre nekem is hosszabbnak tűnik, mint kéne.
a hosszú futkározós, séták nagyon jót tudnak tenni mindkettőtök kondijának és az még a kora miatt belefér, nem fogja terhelni az ízületeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!