Kistestű kutyások ti hogy látjátok?
Ahol élünk (XIII.ker.) meglehetősen sok, kicsi-nagy kutyás lakik.Van kutyafuti is a közelben, rendezett zöld területek, tehát a kutyás és nem kutyás emberek is viszonylag kulturált módon megtalálhatják a maguk szórakozását.
Sokat foglalkozom a kutyámmal, igyekeztem/igyekszem a lehető legjobban nevelni, de kutyatársaság az sajnos hiányzik. A nagy kutyák - értelem szerűen - nem szívesen játszanak a kicsikkel és többnyire fordítva is igaz.
Viszont a kistestű kutyák nagy-nagy része tojik az enyémre, vagy rámorog, vagy kikerüli, jobb esetben "köszönés" aztán tovább.
Az én kis "hülye" kutyám pedig imádja a hozzá hasonlatos kistestüeket és bizony nagyon sokszor kullogunk arréb, mert vagy a gazdi rángatja el onnan a sajátját, vagy messziről ordít hogy vigyázzak, mert a kutyája fiú/lány utálja a többit. Sajnálom, hogy soha nem tud a magafajtával játszani, pedig a szocializációnk anno szépen indult, de mostanra már szinte nincs játszótársa. Én pedig nem tudok egy kutyát pótolni..ugye érthető
Létezik a kerületben, vagy netán Budapesten olyan hely/közösség, ahol többnyire jól nevelet kistestű kutyák és gazdáik időnként össz tudnak jönni játszani?
Lenne erre igény?
Vagy a kistestű tulajdonosok nagy része megelégszik azzal, hogy reggeltől estig tutujgatja a kutyáját és tudomásul veszi, hogy az ővé ilyen és kész?
Az eddigi válaszokat köszönöm, ment mindenkinek a zöld kezecske:)
Várok még további észrevételeket, ötleteket aztán kihámozom, hátha ír valaki a "környékről" is:)
Ja még van egy másik "kínom" is.
Nagyon sok gazdi nem tudja, nem ismeri a testbeszédet, ugatást a saját állatánál sem, hát még a másiknál..
Az én kutyám egyik ismerkedési szokása, hogy aki messzebb sétál, nem ismeri de szívesen megísmerné "odaugat" neki. Nem vicsorog, őrjöng, hanem "kiabál", hogy vegyél észre izéke, ismerkedjünk meg.
Aki ezt nem érzékeli az megint elhúzza a kutyáját, mert biztos az enyém támadni akar:)))
Többek közt ezért is dumálok folyamatosan a kutyához séta közben (Jajj, meg akarod ismerni? Megkérdezzük, szabad-e?, Megijedtél? Annyi baj legyen, akkor majd máskor ismerkedünk, induljunk!). Persze az emberek 90 százaléka csuklóból hülyének néz, de a kutyát sosem szokták félreérteni :) Egyébként mi relatíve a környéken vagyunk (10-15 perc BKV), III. kerület :)
11-es válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!