Jó napot! Azt szeretném meg kérdezni hogy egy kezdő kutyásnak lehet e az első kutyája egy Moszkvai őrkutya? Oviba, iskolába hordanám és napi 4-5 órát tudnék vele foglalkozni. Kertben tartanám.
Hát én mindenképpen felkeresnék 1-2 tenyésztőt. Velük elbeszélgetnék ők meg mondják hogy alkalmas e rá. Ők ismerik legjobban a kutyafajtát és látják a kérdező "kisugárzását", habitusát amiből talán meg tudják mondani hogy alkalmas e egy ilyen kutya tartására.
De egyébként én személyesen nem javasolnám látatlanba . Látok embereket küzdeni moszkvaival :D Most hétvégén a moszkvai kölyök 4hónaposan be akarta védeni az ovi területét :D nem egy egyszerűen nehéz kutyáról beszélünk a moszkvai azért elég extrém
szia. hát, a moszkvait annyira nem ismerem, de én nekem első kutyának huskym volt, és mindenki leakart róla beszélni, hogy nem fogok vele bírni, meg úgy is megunom majd, és ezekre fittyet hányva megvettem a huskymat, jártunk oviba, suliba, más kutyásokhoz, mindennap séta, tanulás, meg egyebek, és ott tartunk, hogy van egy teljesen kezelhető huskym, aki nem is akármilyen okos, ellehet engedni pórázról mert első szóra ugrik, soha nem akart szökni, és már városi bemutatókon is midig jelen vagyunk.
Oké, az lehet, hogy a husky nem olyan, mint a moszkvai őrkutya, de én azt mondom, hogy ha tudod magadról, hogy végig kitartasz, és nagyon figyelmes,magabiztos és következetes vagy akkor bármilyen kutyát tarthatsz, mert képes leszel rá, hogy jó kutyát faragj belőle.
Én nagyon büszke vagyok arra, amit én a kutyámmal elértem.
4-es vagyok. nem értem miért pontoztatok le, amikor én elmondtam az én tapasztalatomat.
ki is emeltem, hogy valszeg a moszkvai más, mint a husky, de nem, ti erre fel is lepontoztatok...(ide most képzeljetek egy felszólító szavat)
Köszönöm a válaszokat!
Milyen kutyával lenne érdemes kezdenem ami alkalmas ház őrzésre is? Gondolkozok Boxeren is de arról azt olvastam hogy inkább benti kutya. Vagy esetleg egy Bullmasztiffal vagy egy Németjuhász. Vagy más fajtát nézzek inkább?
Szerintem a boxer és német juhász is jó választás első kutyának kutyasuli plusz ovi mellett. Nyilván nj-ből sem a legdominánsabbat kell kiválasztani az alomból. De azt ugye tudod, hogy a kiskutya fél éves koráig a lakásban célszerű lennie a megfelelő szocializálódás és kötődés végett?
Esetleg menhelyi nagytestűre nem gondoltál? Szuper kutyusok vannak ott is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!