Hogy szerettessem meg a golden retriever kiskutyámmal a sétáltatást, ugyanis kb 1-2 percig jön utánam aztán lefekszik, és húzza vissza a pórázt, és onnantól nem akar tovább menni?
Talán fél valamitől? Lehetséges, hogy egy forgalmas út mellett kezdődik a séta és az autók zajától, dudálástól, szirénától ijed meg?
Szerintem próbáld kedvesen, nagyon türelmesen, finom falatkával a kezedben tovább csalogatni.
Ha kicsit részletesebben leírod lehet, hogy más vagy több ötlet is lenne. :)
Ha van kutyás ismerősöd, akinek van egy megbízható felnőtt kutyája, kérd meg, hogy menjen el veletek sétálni. A kicsi látni fogja, hogy a nagy is sétál és 100%, hogy azonnal követni fogja. Lehet úgy is csinálni, hogyha nem forgalmas helyen laksz, hogy elengeded a pórázt és egyszerűen elindulsz a kutya nélkül. A kölyökkutyákban van egy olyan ösztön, hogy rögtön elkezdi követni a falkát, nem kockáztatja meg, hogy nagyon lemaradjon.
Én nem javaslom, hogy rángasd, mert nagyon fontos, hogy jó élményekkel kösse össze a sétát és ne egy kényszerként élje meg és a továbbiak során is rettegjen.
Meg lehet próbálni a jutalomfalatos módszert is. Kihagysz egy etetést, hogy kellően éhes legyen a kutyus, felvágsz karikákra virslit vagy egyéb finomságot és szépen azzal ösztönzöd a sétára, így is hamar belejön majd a kutyus.
Köszönöm szépen a segítségeteket!
A jutalomfalatos megoldással egész jól ment a sétálás, bár én úgy láttam rajta, hogy tényleg csak a jutalomfalatért jön, remélem, hogyha ezt mindennap gyakorlom vele egy kicsit, elhagyható lesz a jutalom, és anélkül is boldogan sétál majd velem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!