Egyik ismerősöm a nem éppen felelős állattartók közé tartozik... Szeptember környékén kapott a párjától egy kiskutyát. Szobatisztaságra nem tudta nevelni, így amikor megunta, hogy konkrétan összesz@rja az egész házat a kutya, egyszerűen csak kirakta a mellékhelységbe, ami teli van mindenféle lommal, szeméttel, így a kutyának kb. 60*60as mozgástere van. Nem beszélve arról, hogy irtó büdös és sötét hely. Régebben olyanokat csinált a lány, hogy lelépett néha csak egy hétvégére, néha egy egész hétre a barátjához és ott hagyta a kutyát fél liter vízzel kb és 1kg kutyatáppal... Most viszont elkezdtem érte komolyabban aggódni, mert ma tudtam meg, hogy 1 hete lelépett a munkahelyéről szó nélkül és hozzáköltözött a barátjához(és barátja teljes családjához), a kutyát viszont ott hagyta, néha csak a csaj anyja megy el megetetni megitatni, amikor az ideje engedi. Nem hagy nyugodni ez a helyzet, az a szerencsétlen kiskutya ott él a saját ürülékében a sötétben:( A szeme is gyakran be van gyulladva, gondolom azért mert nem valami higiénikus környezetben él :( Mit csináljak? Haza nem hozhatom, de el sem tudok menni oda sűrűn, mert elég messzire járok fel tanulni, ritkán vagyok itthon.
Közeli menhelynek, állatvédő szervezetnek, állatvédőrségnek mindenképp szólj! Ha fajta jellegű, akkor az adott fajtamentőket is értesítheted. Én még a jegyzőnél is tennék feljelentést a helyedben.
2013. febr. 11. 12:35
2/22 A kérdező kommentje:
*melléképület* bocsi
2013. febr. 11. 12:36
3/22 A kérdező kommentje:
hát nem nagyon szeretném, ha kiderülne, hogy én kavartam be és miattam viszik el a kutyát, esetleg miattam büntetik meg a lányt, mivel tulajdnonképpen a mostohatestvérem. És ha valahogy beugrok a kerítésen és elviszem a kutyust a menhelyre? ez mennyire jó ötlet?
2013. febr. 11. 12:39
4/22 A kérdező kommentje:
Vagy tehetek névtelen bejelentést? Egy keverék, kistestű kutyáról van szó.
2013. febr. 11. 12:40
5/22 anonim válasza:
Pedig mindenféleképpen segíts a kutyán, mert nem tehet arról, hogy egy felelőtlen majom a gazdája.
www.allatvedorseg.hu
Amit leírtál a féltestvéredről az pedig hűen példázza,amikor az ilyen családokban mindenki szenved az ilyen alakoktól és segítséget kérni nem mernek, aztán pedig megtörténik a tragédia!
Az ilyen felelőltlen idiótáktól telik ki az is, hogy szül egy gyereket és otthagyja annak aki éppen ráér!
Te legalább feltetted magadnak a kérdést, de lépj tovább, segíts a kutyának!
2013. febr. 11. 13:05
6/22 anonim válasza:
Ha szervezetnek teszel jelentést, ők úgy sem fogják szétkürtölni, hogy te szóltál. Jegyzőnél pedig úgy tudom, lehet névtelen bejelentést tenni.
2013. febr. 11. 13:11
7/22 anonim válasza:
Megértem hogy nem akarsz családi drámát.
Kérdezd meg az állatvédőrséget, hogy lehet e névtelen bejelentést tenni. Ha nem, akkor lopd ki, de nem biztos hogy beveszi tőled egy menhely, ezért előre szervezd le, hogy legyen ahol fogadják.
Vagy a lánnyal nem lehet ezt egyenesen megbeszélni? Hiszen látványosan nincs neki szüksége arra a szerencsétlen jószágra, lehet hogy simán önként lemondana róla.
2013. febr. 11. 13:16
8/22 anonim válasza:
Sajnos nem nagyon tudsz mit tenni... Feljelentheted állatkínázásért az Állatvédőrségnél, szólhatsz valamelyik állatvédő szervezetnek, a jegyzőnek is, de általában semmit nem szoktak az ilyen szörnyűségekkel kezdeni... Az én rokonaim között is van sajnos ilyen, de nem nagyon lehet mit tenni... :(
2013. febr. 11. 13:24
9/22 anonim válasza:
8as vagyok. Keress neki jó, felelősségteljes gazdát és vidd el oda a kutyát, anélkül, hogy az ismerősöd megtudná... kb. ennyit tehetsz (a helyi jegyző nem nagyon szokott az ilyenekkel foglalkozni, még ha ki is megy a bejelentésedtől számított 1-2 hónap múlva, akkor sem fog tudni tenni semmit, hacsak nem csontsovány a kutya, vagy ilyesmi).
2013. febr. 11. 13:27
10/22 anonim válasza:
És legalább a szemgyulladása kezelve van szerencsétlennek?
Ez nagyon nem játék! Az én kutyusom is mentett kutyus, és egy elhanyagolt szemgyulladás miatt vakult meg az egyik szemére. Hozd el onnan minél hamarabb valahogy. :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!