Ha veszek német juhászt kutyát hol vegyek? (kitől, mitől) És mit nézek meg rajta? Mit kell kapnom hozzá?
Azt hallottam hogy a mancsából meg lehet nézni hogy mekkora lesz, mert akkor nem ilyet akarnák... [link] inkább ezekhez hasonlót [link]
Ne legyen óriás kövér, de kicsi sem.
Vagy ezt nem lehet megállapítani?
Nem szeretnék menhelyről, inkább valami kutya bolt vagy tenyésztőtől kb 2-3 heteset.
Ha tudtok válaszoljatok a többire is légyszíves, előre is köszönöm mindenkinek.
Az első talán egy Ó-németjuhász, nekik van ilyen hosszú hullámos szőrük és általában sötétebb árnyalatúak.
A második és amire te gondolsz az a rajzos.
Hát itt jókora képzavar és tudásbéli hiányosságok vannak ahogy elnézem :)
Tenyésztő 8 hetes korától adhatja oda, de amúgy annyi hogy megnézed a szüleit, mert ott kéne lennie legalább az anyának nyilván :)
Meg amit előttem írtak azokra is figyelj oda, szülő törzskönyv, eü. szűrések, oltások, eredmények.
A tanítással még ráérsz bőven, amíg nagyon kölyök tartsd a lakásban hogy szokja az embert és megtanulja mit lehet mit nem.
A kutya nem a nyelvet ismeri hanem a hangsúlyt, akármennyi idősen taníthatóak.
Azt válaszd amelyik szimpatikus és húz a szíved hozzá hogy igen ez az én kutyám.
Ha tenyésztőtől veszed a kutyát akkor nagy valószínűséggel akkora lesz, amekkorának lennie kell a standard szerint.
Ha külföldön vagy, előfordulhat hogy árulnak a boltban kutyákat, de semmiképp sem ajánlom, hogy onnan válassz. Romániában pl. árunak, sokszor láttam apró, sovány kis kölyköket egy üvegketrecbe zárva néhány szem forgáccsal, a szívem szakadt meg.
Válassz ki egy jó tenyésztőt, akár az internetről, a holnapon nézd meg a kutyái eredményeit, a szűréseit és hogy mikor lesz alom. Attól függően hogy mikor szeretnél kiskutyát adott esetben le akár előre le is kell foglalnod egyet közülük.
A szerződésben szerepel, hogy leghamarabb 8 hetes korban, chippel, oltva, féregtelenítve adja oda, hobbi célra esetleg csak törzskönyvmásolattal, és az is hogy mire vállal garanciát. Az árakat nem ismerem, de biztos vagyok benne hogy 80-100 ezer forint alatt nemigen kapsz jó kutyát.
A nyelv nem okoz problémát - nekem román kutyám van és angolul tanítom. :)
Ha nem vagy biztos abban hogy jó kennelt választottál nyugodtan linkeld be a honlapjukat, biztos vannak itt akik értenek a fajtához és ismerik a kenneleket.
A középső képen a normál rajzos nj van. Az utolsó képen inkább munkavonalas a kutya.
Milyen célod, elvárásod van a leendő kutyáddal? Ha egyszerűen egy szép, családi kedvencet akarsz, nem éppen a legnagyobb tenyésztőket kell választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!